Díjat nyert a Táncsics park, a Plázs és közösségi költségvetésünk

Aktuális Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat a Településfejlesztési Díj 2022 több kategóriájában is rangos elismerésben részesült. Dr. Kiss László polgármester és Burján Ferenc klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármester vették át a díjakat.

Büszkén adunk hírt róla, hogy önkormányzatunk munkáját a Településfejlesztési Szövetség több kategóriában is rangos kitüntetésben részesítette. Négy projektünk elismeréseként három díjat is átvehetett dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármester és Burján Ferenc klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármester.

A Táncsics utca menti közterületek komplex fejlesztése projektünk a szakmai zsűri döntése alapján az Infrastruktúra-fejlesztés kategóriában a fővárosi kerületek és megyei jogú városok között nyertük el az idei év Településfejlesztési Díjat. A Táncsics park megújítása komplex szemléletünknek köszönhető, amely során a pontszerű projekteket egy programba illesztettük, és ezzel egy integrált fejlesztést valósítottunk meg, több pályázati lehetőséget becsatornázva.

A Közösségi Költségvetés program projektünk a szakmai zsűri döntése alapján a Közösségfejlesztés kategóriában a fővárosi kerületek és megyei jogú városok között megosztottan nyerte el az idei év Településfejlesztési Díjat. A projektünk példaértékűsége, hogy a világjárvány megjelenésének évében, 2020-ban indult, és 2021-ben is gördülékenyen megvalósult, mindez azt bizonyítja, hogy a program teljesen online módon, a legnehezebb időszakban, korlátozottságok mellett is megvalósítható, ‒ noha a személyes találkozások jelentőségében, értékében feltétlenül hiszünk.

A Klímatudatos szemléletformáló programok és Római-parti Plázs projektjeink a szakmai zsűri döntése alapján nyerte el az idei év Ökotudatosság különdíját.

Köszönjük a Településfejlesztési Szövetség elismeréseit, hiszen tudjuk, hogy a legkiválóbb, legelőremutatóbb, értékteremtő térségi kezdeményezéseket díjazzák évről évre. Köszönjük minden kollégának, aki elkötelezetten és szakmailag felkészülten segítette projektjeink megvalósulását.

És nem utolsósorban köszönjük Óbuda-Békásmegyer lakosságának támogatását, hiszen inspiráló ötleteikkel, aktív részvételükkel mindig hozzájárulnak a tervezéshez és a megvalósításhoz. Tartsanak velünk továbbra is!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság