Dolgoznak a munkagépek a Heltai tér mellett

Hírek
Közzétéve:

MI ÉPÜL ITT?

A fővárosi TÉR-KÖZ városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda- Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra fekvő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, idősek klubja jön létre a tér északi felén fekvő Szolgáltatóházban, és sor kerül a teret körülvevő parkolók felújítására, zöldfelületi rehabilitációjára is.

Heltai Jenő tér lezárás

MILYEN KORLÁTOZÁSOK VÁRHATÓAK MOSTANÁBAN?

A TÉR_KÖZ projekthez kapcsolódva a környékbeli parkolók jelentős része is megújul. Először a Madzsar József utca piac felöli részén található parkolóhelyek kerülnek lezárásra. Mivel ezt nap mint nap nagy számban veszik igénybe a helyi lakosok és a piacra látogatók, kiürítését csak fokozatosan lehet elérni. Március 17-től a terület már elkerítésre került, március 26-tól pedig le lesz zárva, vagyis ekkorra már ki kell üríteni a parkolót, hogy itt is megkezdődhessen a munka.

A parkolók lezárása a Madzsar József utca 3-5. előtti területen fog folytatódni. Április 4-től az ott parkoló autósoknak kell átmenetileg más helyet keresniük gépjárműveik számára.

A munkálatok előrehaladásáról a www.obvf.hu/ter-koz honlapon találhatnak mindig friss híreket.

MIKORRA FEJEZŐDNEK BE A MUNKÁLATOK?

Júliusban várhatóan befejeződnek a munkálatok, levonulnak a gépek, megszűnnek a lezárások, és a környéken lakók újra birtokba vehetik a parkot. Ekkorra készülnek el a sétányok, kerülnek helyükre a térbútorok, újulnak meg a parkolók.

Mivel az év legmelegebb hónapjában fejeződnek be a burkolatmegújító munkálatok, a füvesítésre és az új fák kiültetésére csak később, az ősz folyamán kerülhet sor. A projekt keretein belül a terület új pázsittal, bokrokkal és fákkal fog gazdagodni, ám a munkálatok ütemezésében figyelembe kellett venni az évszakok sajátosságait, és alkalmazkodni kellett a növények természetes igényeihez. Ezáltal október végére várható, hogy a tervezett tájépítészeti munkálatok is befejeződnek.

A „Multifunkciós közösségi tér kialakítása Békásmegyeren – A Heltai Jenő tér melletti lakóterület rehabilitációja” elnevezésű projekt a fővárosi önkormányzat Fővárosi Városrehabilitációs Keretének támogatásával valósul meg.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság