Döntött a zsűri, megvannak meseíró pályázatunk nyertesei – Szívből gratulálunk a szerzőknek a nagyszerű mesékhez!

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk idén is meseíró pályázatot hirdetett harmadik kerületi óvodai dolgozók részére. Köszönjük minden pályázónak a megírt és beküldött történeteket, az ötfős zsűri értékelése szerint nagyon színvonalas szövegek érkeztek, amelyek között nem volt könnyű dönteni.

A zsűri tagjai 2022-ben:

  • dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere
  • Dóka Péter, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője, író
  • Kisné Balázs Enikő, a Köznevelési és Kulturális Főosztály vezetője
  • Szathuryné Ruszthi Nóra köznevelési referens
  • Simonfalvi Anita, az Óbudai Anziksz szerkesztője, író

A nyertes meséket ebben az évben is harmadik kerületi óvodás gyerekek fogják illusztrálni, a rajzaikkal ellátott kiadványt gyereknapra jelenteti meg önkormányzatunk.

Óbuda-Békásmegyer “hivatalos” mesekönyvét idén is az összes harmadik kerületi óvodába eljuttatjuk, hogy minél több gyerek, óvodapedagógus és szülő ismerhesse meg ezeket a csodálatos történeteket.

Hálásan köszönjük a zsűri munkáját, a pályázók nagyszerű meséit, és szívből gratulálunk a nyerteseknek!

A zsűri véleményét alább Dóka Péter író, a Móra Könyvkiadó főszerkesztője, a zsűri elnöke foglalja össze:

A zsűri számára idén a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy a különböző indíttatásból született, egymással nehezen hasonlítható mesék között sorrendet állítson föl. A színvonalas alkotások közül végül – hosszas mérlegelés után – négy művet díjaztunk. Az első helyezést a szépírói tehetséget mutató Vágner Réka Turbolya és Levendula című, nagy fantáziával megírt meséje kapta, amelynek egyik fő erénye, hogy egy hétköznapi élethelyzetben képes megmutatni a csodát, a varázslatot. A második helyezett Magvasi Virág érzékenyítő meséje, a Nyi, a nyihogni nem tudó kiscsikó lett, amely szórakoztatóan, egyúttal szívhez szólóan beszéli el olyan kiscsikók történetét, akik valamiben mások, mint kortársaik – ám éppen ettől különlegesek, és végül barátra is találnak egymásban. A harmadik helyezést Lukács Mónika A szivárványrózsa című, remek stílusú, klasszikus népmeséket idéző műve kapta – olyasfajta esti mese ez, amely izgalmas és fordulatos, ám egyúttal annyira megnyugtató is, hogy meghallgatása után óvodás hallgatója békésen hajthatja délutáni álomra fejét.

A zsűri úgy döntött, idén különdíjat is oszt, ezt Csizmás Krisztina Prücsök az óvodában című írása kapta, amely szívhez szóló, gyerek és szülő számára egyaránt tanulságos beszoktatós mese. Mind a négy díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Dóka Péter

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által meghirdetett meseíró pályázat nyertesei 2022-ben:

I. helyezett
Vágner Réka: Turbolya és Levendula

II. helyezett
Magvasi Virág: Nyi, a nyihogni nem tudó kiscsikó 

III. helyezett
Lukács Mónika: A szivárványrózsa

Különdíj
Csizmás Krisztina: Prücsök az óvodában 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság