Döntöttek a képviselők: kitiltják a sörbicikliket

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata csütörtöki rendkívüli testületi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését a sörbiciklik kitiltására vonatkozóan. Péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet erre vonatkozó része. Lényeges, hogy a szabályozás nem csak a járművek használóit, hanem azok üzemeltetőit is szankcionálja: a 2018. július 13-ától hatályos rendelet szerint helyi szabályszegésnek minősül és minimum 50 ezer forint helyszíni bírsággal sújthatóak a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek nem tájékoztatták bizonyíthatóan, előzetesen, írásban a szolgáltatást igénybe vevőket a helyi tilalomról.

A készülő közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet kiegészítésére azért volt szükség, mert az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz és személyesen Bús Balázs polgármesterhez a Hajógyári-szigeten hirtelen, tucatjával megjelenő és ordenáré viselkedést tanúsító sörbiciklisekkel kapcsolatban.

Szavaztak a képviselők egyes városüzemeltetési feladatok átcsoportosításáról az önkormányzat intézményei között. Szeptembertől többek között az önkormányzat kezelésében lévő közutak fenntartása, üzemeltetése (kátyúzás, szőnyegezés, szerkezet megerősítés), út- és járdaépítések műszaki ellenőrzése, ezek karbantartása, a park- és zöldterület-fenntartás, gyomtalanítás, a kutyafuttatók fenntartása, kutyaürülék-tárolók kihelyezése és ürítése a Közterület-felügyelet feladatkörébe tartozik.

Az elmúlt években több közterület-fejlesztés valósult meg a kerületben a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázata támogatásával. Ilyen többek között a nemrég átadott Boldog Sándor István park vagy a jelenleg is zajló Holdudvar park megújítása. A főváros vezetése idén is meghirdette a TÉR_KÖZ pályázatot, melynek „A” programjában Óbuda-Békásmegyer a Belső-Óbuda kerékpáros és gyalogosbarát fenntartható közlekedésfejlesztése valamint a Kaszásdűlő utca – Szérűskert utca menti közterületek és intézmények közösségi célú fejlesztése, funkcióbővítése témájában, a „B” programban pedig a Kiscelli kastély környezetének közösségi célú rehabilitációja témájában nyújt be pályázatot a képviselők döntése értelmében.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Boldog új évet kívánunk! ‒ Dr. Kiss László polgármester újévi videóüzenete

Hírek
Közzétéve:

„Piros pünkösd, juttasd tiszta fényed” – Május 19. pünkösd köszöntése

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!