Dr. Kiss László: indul a bicskei gyermekotthon-ügy kivizsgálása

Hírek
Közzétéve:

A bicskei gyermekotthon-ügy kivizsgálására létrehozott fővárosi eseti bizottság működésének részleteiről, a tervezett meghallgatásokról tartott sajtótájékoztatót a testület elnöke dr. Kiss László polgármester

A polgármester sajtótájékoztatójának elején kijelentette, a politikai élet szereplői tartoznak a bicskei gyermekotthon áldozatainak. Ez az ügy arról szól, hogy mit tehetnek meg a hatalommal rendelkezők a rájuk bízott kiszolgáltatottakkal.

A  kedden felállított bizottság a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalása arról, hogy az áldozatok oldalára áll az elkövetőkkel szemben.

A bizottság feladata lesz egy konkrét cselekvési terv bemutatása a Fővárosi Közgyűlésnek a gyermekvédelmi jelzőrendszer megerősítésére. Fontos, hogy olyan döntések szülessenek, melyek ahhoz járulnak hozzá, hogy ilyen eset soha többé, sehol ne fordulhasson elő.

A bizottság alakuló ülését dr. Kiss László 2024. 03. 04., hétfő 16 órára tűzte ki. Az alakuló ülésen ismertetik és fogadják azt a menetrendet, mely tartalmazza, hogy kiket és miről kíván a bizottság meghallgatni. A munka várhatóan március végéig, április elejéig fog tartani, hogy a bizottság a választási kampány megindulása előtt lezárhassa munkáját, döntések születhessenek.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, a bizottság elnöke sajtótájékoztatóját ezzel a gondolattal zárt: „A bizottság elnökeként azon leszek, hogy ez a bizottság ne a pártpolitika terepe, hanem a szembenézés és a bocsánatkérés terepe legyen.

 

A sajtótájékoztató teljes terjedelmében megtekinthető a polgármester facebook oldalán.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság