Dr. Kiss László polgármester válasza Gyepes Ádám képviselő kérdésére

Hírek
Közzétéve:

Változtatások nélkül közöljük dr. Kiss László polgármester Gyepes Ádám kerületi képviselőnek címzett, hivatalos válaszát, a Római-parti Plázzsal kapcsolatban.

Az ügy előzménye, hogy Gyepes Ádám korábban ugyanebben a témában már intézett kérdést a polgármesterhez, aki arra választ is adott. A képviselő újabb kérdései a testületi jegyzőkönyvben olvashatók. Dr. Kiss László válaszát alább közöljük:

 

Tisztelt Képviselő Úr,

Ön a 2023. október 26-i képviselő-testületi ülésen ismét a Római-parti Plázzsal kapcsolatban tett fel kérdést, ami a korábbi gyakorlatának megfelelően újra kérdésnek álcázott rágalmazás, a lakosság szándékos megtévesztése. Habár a valótlan kijelentéseit már a testületi ülés során szóban cáfoltam, azért tettem ígéretet az írásbeli válaszadásra is, hogy teljesen világos legyen: hazudozással és riogatással nem fognak tudni eltántorítani bennünket attól, hogy továbbra is biztonságosan és ingyenesen látogatható legyen a nyári időszakban a Római-parti Plázs.

A fürdőhelyet minden engedély birtokában és valamennyi vonatkozó előírást betartva üzemeltetjük. A működés transzparens, a mérési, vízminőség-ellenőrzési jegyzőkönyveket mindenki számára elérhetően közzétesszük. A plázs egyszerre jelent ingyenes és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a nyári időszakban a kerületieknek, és szimbóluma a hagyományos Római-parti természetközeli hangulat megőrzésének is.

A plázs nyitva tartási ideje, a Duna folyásiránya, a Pók utcai szivattyútelep elhelyezkedése és az, hogy az emberek viharban nem fürdőznek ­­­- objektív tények, melyeket egészen bizonyosan Ön is ismer. Nem feltételezem, hogy az ezekre vonatkozó valótlan állításai tudatlanságból fakadnának, ezért nincs más lehetőségem, mint erre a véleményre jutni: Ön szándékosan tesz hamis tényállításokat.

Itt lenne az ideje, hogy elárulják: melyik NER-lovag érdekében indították el ezt a fideszes hadjáratot? Ki az a vállalkozó, aki kinézte magának ezt a területet? Ki miatt szeretnék elvenni tízezer ember ingyenes fürdőzési lehetőségét?

Ezeket a kéréseket a testületi ülésen is feltettem, és az egész Fidesz-frakcióban együttvéve nem volt annyi karakánság, hogy válaszoljanak rá. De tudja mit? Nem is kell. A hallgatásuk többet mond a hazug szavaiknál.

Budapest, 2023. november 24.

Üdvözlettel,
Kiss László
polgármester

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Fotós élet a kerületben: kiállítások, díjak, klubok – Augusztus 29. a magyar fotográfia napja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Térítésmentes cserje akciót hirdetünk

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk felújított műfüves futballpályánkat