Dr. Kiss László újra levélben fordult az illetékesekhez: egyeztessenek vele a szakrendelőinktől elvont milliárdokról

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere levelében ismételten kéri – ezúttal prof. dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkárhoz (EMMI) fordulva –, hogy a harmadik kerületnek megítélt, majd egyeztetés nélkül elvont, a szakrendelőink fejlesztésére szánt forrásokkal kapcsolatban tájékoztassák.

Ahogy korábban írtuk: a polgármester december 31-én a Magyar Közlönyből értesült arról a Kormányhatározatról, amellyel a kormány egyoldalúan módosította az Egészséges Budapest Program keretén belül megvalósítandó, a kerületi szakellátás modernizációjára irányul projektünket.

Dr. Kiss László január 7-én levelet küldött kerületünk országgyűlési képviselőinek, Szabó Tímeának és Varga Mihálynak.

A levélben felháborodásának adott hangot, amiért a kormány döntése értelmében a Csobánka téri szakrendelő (Szent Margit Rendelőintézet) megújítására szánt forrásokat elvették kerületünktől – bármiféle egyeztetés nélkül –, emiatt a kormány veszélyezteti Óbuda-Békásmegyer egészségügyi ellátórendszerét.

A polgármester arra kérte az országgyűlési képviselőket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az elvont forrásokat visszaadják, és a megkezdett fejlesztések folytatódhassanak.

Dr. Kiss László személyesen is ellátogatott a Csobánka térre, ahonnan videófelvételen jelentkezett be.

Mostani levelében a polgármester azt kéri, az elszámolhatósági kérdések megvitatásához a személyes vagy online megbeszélés lehetőségét biztosítsák, illetve egyeztessenek a Csobánka téri telephely sorsáról.

 

Tisztelt Államtitkár Asszony!

A Magyar Közlöny 2020. december 31-én megjelent 2067/2020. (XII. 31.) számú kormányhatározat szerint a Kormány arról döntött, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat számára az 1286/2018.(VI.25.) számú Kormányhatározatban megítélt 5.150.194.700.- Ft összegű támogatás helyett mindösszesen 1.687.592.000.- Ft támogatási forrást biztosít a Szent Margit Rendelőintézet fejlesztéséhez kapcsolódóan megvalósuló járóbeteg-szakellátás fejlesztésére. A forrás elvonásával kapcsolatban a 2021. január 14-én kelt levelemben kértem, hogy a megvalósítási és elszámolhatósági kérdések megvitatásához személyes vagy online megbeszélés lehetőségét biztosítani szíveskedjen. Sajnálattal tapasztaltam, hogy ez idáig sem az EMMI, sem az Országos Kórházi Főigazgatóság részéről visszajelzés nem érkezett így ismételten kérem, hogy a Vörösvári úti szakrendelő fejlesztési programjáról, illetve a Csobánka téri telephely sorsáról szükséges egyeztetés lehetőségét biztosítani szíveskedjen, melyre vonatkozóan továbbra is várjuk időpontjavaslatát. 

Tisztelettel,

dr. Kiss László

polgármester

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság