Egészségpromóció – küzdelem a kábítószer ellen

Hírek
Közzétéve:
_DSCF9147
Nemzeti Drogmegelőzési Iroda feladatai

Az önkormányzat tanácstermében tartotta meg soron következő ülését a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). A Nemzeti Drogmegelőzési Iroda munkatársai meghívott előadóként vettek részt a találkozón. Burszki Mónika főosztályvezető az aktuális pályázatokról beszélt valamint bemutatta a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű, európai uniós finanszírozású kiemelt projektet.
A projekt szeretné megismertetni a Nemzeti Drogellenes Stratégiát a fiatalokkal és célja, hogy az egészséges élet és a közösségi irányultság kerüljön előtérbe. A fiatalokat személyesen megszólító rendezvényeken sportolók, művészek és szakemberek vesznek részt szeretett hivatásukkal, hobbijukkal – szenvedélyükkel. A program alapvetése, hogy a mozgás, a zene, a művészeti alkotótevékenység vagy a tudomány is válhat szenvedéllyé, s miközben magával ragad, nem elszakít a közösségtől, hanem összekapcsol vele. legyen-más-plakát-634x360
A találkozó második előadása, melyet Szitnyai Krisztina tartott, két kutatás eredményét ismertette. Az első felmérés 6154 iskolás bevonásával készült, melyben droghasználatra hajlamosító tényezőket és az ehhez kapcsolódó legfontosabb körülményeket vizsgálták. A vizsgálat az egész országra kiterjedt, régiós szintű elemzéssel és utánkövetéssel zajlott.
A második átfogó kutatás témája az új pszichoaktív szerek jelenléte az online médiában volt. Célja az új drogok megismerése és a megítélésének feltérképezése. A találkozó végén a 2015-2016-os cselekvési tervről szavaztak, amelyet egyhangúan elfogadtak a részt vevők. A célok megfogalmazását, az együttműködések fejlesztését és a konkrét teendőket az Óbuda-Békásmegyer Drogellenes Stratégiája tartalmazza.

További információk: ITT

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság