Új kerékpáros szervizpont a Laktanya utcai sportparknál

Hírek
Közzétéve:
Fotó: Sánta Balázs

Az önkormányzat egy speciális kerékpáros szervizállomás telepítésével szeretné megkönnyíteni a bringások mindennapjait. A berendezés használata egyszerű és térítés mentesen igénybe lehet venni. A helyszín kiválasztásánál fontos szempont volt az, hogy a szervizpontot a kerékpárral közlekedők könnyen elérhessék, ezért a Laktanya utcai sportpark területén, közvetlenül az Eurovelo6 kerékpárút mellett került elhelyezésre.

Fotó: Sánta Balázs

Országhatáron belül (de minden bizonnyal Európában is) ez az első olyan kerékpáros szervizpont, mely napelemmel működtetett kompresszoros pumpával rendelkezik. Az esetleges lopások elkerülése érdekében a szerszámokat erős sodronnyal rögzítették a szervizállomás rozsdamentes acél vázához. A szerszámok között megtalálhatóak imbuszkulcsok, villáskulcsok, csavarhúzók, fogó és villás kulcs. A tervezésnél kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a szervizpont időtálló, vandál-biztos anyagból készüljön. Miután legallyazták a mellette lévő lombos fát, a Laktanya utca, Vöröskereszt utca sarkánál lévő térfigyelő kamera „rálát”, így növeli az eszköz hosszú távú épségét. Az új berendezést hetente ellenőrzik majd, hogy az általa biztosított funkciókat folyamatosan igénybe vehessék a kerékpárral közlekedők.

Fotó: Sánta Balázs

Amennyiben az új készüléket gyakran használják, azaz elnyeri a biciklisek tetszését, az önkormányzat a következő években újabb ilyen napelemes pumpával szerelt szervizpontokat létesít a III. kerületben.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság