Együtt takarítottuk ki Óbudát

Hírek
Közzétéve:

A takarítási kampány célja, hogy közös összefogással gyűjtsük össze az őszi lombhullás idején keletkező nagy mennyiségű  zöldhulladékot és a közterületeket megtisztítsuk  az eldobált, vagy illegálisan otthagyott szeméttől. A kampánynak egyúttal tudatformáló és a környezettudatos szemléletet erősítő hatása is van. A takarításban résztvevők fontosnak tartják környezetük tisztaságát és aktívan hozzájárulnak a környezet védelméhez, az önkormányzat környezetvédelmi programjának, a Guckler Károly program sikeréhez.   

Az idei októberi akcióban is kerületi óvodák, iskolák, önkormányzati intézmények, civil szervezetek és lakóközösségek vettek részt. Az elmúlt évekhez képest nagyobb mennyiségben osztott ki az önkormányzat takarításhoz szükséges eszközöket – a takarításban résztvevők összesen 6000 db zöldlomb-gyűjtő, 3000 db kommunális szemétgyűjtő zsákot és 13 db 4 m³-es konténert töltöttek meg az összegyűjtött hulladékkal.

A takarítási akció ideje alatt zajlott le két szombat délelőttön az elektromos és veszélyes hulladékok begyűjtése. A lakosság számára meghirdetett begyűjtés során a kerület 8 helyszínén adhatták le ingyenesen a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékot. A kerületi lakosok nagyon aktívak voltak, rekordmennyiségű, 20 tonna elektromos hulladékot, és 22 tonna veszélyes hulladékot adtak le. A veszélyes hulladékok közül különösen sok festékmaradékot – közel 11 tonnát – és gumiabroncsot – 5 tonnát – hoztak el a begyűjtő helyekre. A rekordmennyiségű begyűjtés azt igazolja, hogy a lakosság igényli ezeket a begyűjtéseket és sokan készülnek is rá, a begyűjtés időpontjáig tárolják az anyagokat.

Mindenkinek köszönjük a részvételt!  

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság