Együttműködés a gyógyfürdőkkel, ingyenes könyvtári beiratkozás: képviselő-testületi ülés április 14-én

Hírek
Közzétéve:

Egyhangú döntéssel fogadta el a képviselő-testület a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjének, Szikszó Sándornak a beszámolóját. Önkormányzatunkkal együttműködve a rendőrség fokozottan figyel a gyorshajtás és a gyorsulási versenyek visszaszorítására. A kerületi rendőrség beszámolójából is kiderült, hogy a nyomozáseredményességi mutató a III. kerületben 57,9%-os. A beszámolót követően dr. Kiss László polgármester, Czeglédy Gergő alpolgármester és Puskás Péter frakcióvezető is megköszönték a kerületi rendőrség eredményes és kitartó munkáját.

A képviselők elfogadták a Közterület-felügyelet beszámolóját is.

A testület döntése alapján hűségjutalmat vezet be önkormányzatunk a dolgozói számára, a mai döntés értelmében 2021-re visszamenőleg is megkapják a hűségjutalmat munkatársaink. A jutalom feltétele 15 éves önkormányzati jogviszony.

A képviselő-testület határozata alapján idén is változatlanok maradnak a bölcsődei ellátáshoz kapcsolódó díjak, míg az óvodai szolgáltatások köre új elemmel gazdagodik: a békásmegyeri Cseresznyevirág Óvodában alapítványi együttműködéssel bővül a nevelési program.

Önkormányzatunknak kiemelten fontos a lengyel–magyar kapcsolatok ápolása, ezért határoztak arról, hogy a Lengyel Nagykövetséggel és Óbuda-Békásmegyer Lengyel Nemzetiségi Önkormányzattal együttműködve szobrot állítunk Adam Mickiewicznek.

Az MVM a dolgozói számára bölcsődét szeretne létesíteni egy, a Római-parthoz közeli telken, civil egyeztetést követően. Erre a célra az MVM telkén feloldotta a testület a változtatási tilalmat.

A növekvő infláció miatt jelentős, mintegy 31 millió forintos többletforrást szükséges biztosítani a szociális városrehabilitációs keret fedezetéhez, hogy a bérlakások felújítását folytatni tudja önkormányzatunk. A Képviselő-testület hozzájárult továbbá, hogy a Pais Dezső Általános Iskolában a Mészöly Focisuli felújítsa a sportpályát, emellett új, műfüves sportpályát létesítsen.

A Laborc utcai közpark kapcsán rendeződnek az ingatlanviszonyok. Mind a terület állapota, mind pedig a jogi helyzete nagyon kusza volt. Dr. Kiss László polgármester újból hangsúlyozta: önkormányzatunk nem kívánja eladni az ingatlant, ilyen szándéka sosem volt, ugyanakkor az előző városvezetés által ránk hagyott rendezetlen viszonyok fenntartása sem opció. A területen működik a Polaris Csillagvizsgáló, amellyel önkormányzatunk kezdettől fogva együttműködik. Ez az együttműködés a mai napig töretlen, mondta a polgármester.

Több cég üzleti tervét is elfogadták a képviselők, így a Szent Margit Rendelőintézet Nonprofit Kft., az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. és az Esernyős Nonprofit Kft. dokumentumait. Ugyanakkor a vezetői megbízatások lejárta miatt több óvodai vezetői pályázat kiírása is szükséges.

Döntés született arról is, hogy megújítja önkormányzatunk az együttműködést a Máltai Szeretetszolgálattal. Egyrészt a Máltai játszóterek fenntartásának finanszírozását támogatjuk, másrészt a kerületi hajléktalanellátási feladatokat.

Határoztak az ülésen arról is, hogy ingyenessé válik a könyvtári beiratkozás minden, nyugdíjasigazolvánnyal és diákigazolvánnyal rendelkező kerületi lakosnak.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködési megállapodást köt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel. Ennek értelmében a III. kerületi lakcímmel rendelkező nyugdíjasok minden csütörtökön 1000 forintért válthatnak jegyet a Szent Lukács Gyógyfürdőbe. A kerület lakosait illető 10%-os kedvezményt a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőn kívül kiterjesztettük a Római Strandfürdőre és a Pünkösdfürdői Strandra is. A kerületi lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok minden kedden és csütörtökön 800 forintos kedvezményes áron vehetik igénybe a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő szolgáltatásait.

A képviselők döntése értelmében óvodai alapítványaink és egyesületeink 15 millió forint támogatásban részesülnek.

Határozott a képviselő-testület a kerület új díszpolgáráról és Pro Óbuda díjasairól is, emellett döntés született az Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért Díj díjazottjairól, az Óbuda Sportolója Díj és a Hidegkuti Nándor Díj díjazottjairól is. A testület egyhangú szavazással döntött a Prof. Dr. Pintér Endre-díj, valamint a Lorántffy Zsuzsanna-díj, a Tiszavölgyi István-díj, valamint a III. kerületi Köznevelésért Elismerő Oklevél odaítéléséről.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság