Együttműködés a helyi civil szervezetekkel

Hírek
Közzétéve:

A városrész vezetője mellett Csonka Berta az EB OVO Egyesület, Czunyi Zsuzsanna, a Flóra 2007 Alapítvány, Ozsvár András, az Óbudai Judo Club és Szűcs Krisztina az Európalánta Egyesület nevében látta el kézjegyével a dokumentumokat.

ret_CIMG8457Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elhatározta, hogy megalkotja saját ebstratégiáját, melynek célja, hogy megteremtse a kutyatulajdonosok és kutya nélkül élők rendezett együttélését, párbeszédét a kerületben. Szintén a stratégia céljául tűztük ki a felelős városi kutyatartás megfelelő módjának hagyomány-, ill. értékteremtését. A stratégia kidolgozására és annak a kerületi lakosság irányába történő közvetítésére az EB OVO Egyesületet kérte fel az Önkormányzat. A szervezet több hasonló munkát végezett már és jelenleg is végez budapesti kerületekben, illetve a kerületben részt vettek a Hold Udvar közösségi tervezési munka kutyatartással kapcsolatos részében is.

ret_CIMG8460

A Flóra 2007 Alapítvány komplex terápiás fejlesztő tevékenysége hiánypótló és nélkülözhetetlen. Segítségükkel évente kb. 22-26 fő – közülük 3-5 fő kerületi – kisgyermek részesült személyre szabott, speciális fejlesztésben esélyt kapva ezáltal az önálló élethez szükséges alapfunkciók elsajátítására. Tevékenységük elismeréseként 2014-ben megkapták a Fischer Ágoston Óbudai Szociális Díjat. A terápiás munka mellett az Alapítvány a helyi civil életnek is fontos résztvevője. 

ret_CIMG8449Az Európalánta Egyesület általános célja a jövő generáció környezettudatos viselkedésének kialakítása olyan eszközökkel, amelyek a korcsoporthoz igazodva, az érzelmeken keresztül játékos formában adják át az ismereteket. Az Egyesület a 2010 óta nagy sikerrel működő „Bábozd zöldre az otthonod!” programsorozat keretében számos óvodában és iskolában 5000 kisgyermeknek és pedagógusaiknak továbbította a fenntarthatóság üzenetét. Az Egyesület III. kerületben megvalósítandó célja, hogy az Óbuda-Békásmegyer területén élő kisgyermekeket is aktívan bevonja a környezettudatos nevelésébe.

ret_CIMG8474

Az Óbudai Judo Club 2004-ben alakult azzal a szándékkal, hogy népszerűsítse a sportágat Óbudán, tömegsport bázist hozzon létre, versenyeztessen. Ma már 360 fő látogatja a Sasaki Óbuda Dojo Szabadidő Sportcentrumot. Tizenegy éve folyamatosan és fejlesztve végzik az iskolai Judo Alapú Testnevelés oktatását, aktívan bekapcsolódnak a kerület sport életébe, részt vesznek a kerület sportrendezvényein, a Diák Olimpián.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság