Energiatudatosság és energiahatékonyság – Felhívás szigetelő versenyre

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Levegő Munkacsoport a KEHOP-1.2.1-18-2018-00026 sz. pályázat keretében szigetelő versenyre hívja a III. kerület általános iskoláinak diákjait.

A versenyen maximum 10 fős csapatokkal lehet részt venni, iskolánként több csapat is indulhat.

A verseny célja, hogy a csapatok egy olyan építményt készítsenek, mely a lehető legtovább képes a környezeti hőmérsékletnél magasabb hőfokon tartani a belsejébe helyezett melegítő-párnát. A belső hőmérséklet változását egy digitális hőmérő ellenőrzi.

Az a csapat nyer, amelynek építményében a 3. napon a legmagasabb marad a hőmérséklet.

Az építményhez bármilyen, a háztartásban vagy iskolában fellelhető anyag felhasználható (például fém, fa textil, üveg, műanyag, papír, csomagolási polisztirol hulladék, műanyag palack, fólia stb.). A kereskedelmi forgalomban kapható házak szigetelésére használt rendszerek elemei nem használhatóak.

A versenyre 2022. február 8-ig kell elkészíteni az építményeket, melyek építéséről rövid fotókkal illusztrált építési dokumentációt kell készíteni. A melegítő párnákat és hőmérőket minden jelentkező iskola részére eljuttatja a Levegő Munkacsoport. Az építmények legnagyobb kiterjedése nem lehet 100 cm-nél nagyobb.

 

A versennyel a Levegő Munkacsoport célja, hogy a diákok az energiatudatosság és az energiahatékonyság fontosságát saját munkájukon keresztül éljék át: tapasztalják meg, hogy elképzeléseik hogyan működnek a valóságban. A legeredetibb elképzeléseket internetes oldalainkon is bemutatják.

 

Nyeremények:

  • A győztes csapat minden tagja 5.000 forint pénzjutalomban részesül.
  • Az első három helyezett iskolája egy légszennyezettség-mérő készüléket kap ajándékba, mely a nap 24 órájában képes a levegő minőségének vizsgálatára és internetes adatbázisban való megjelenítésére.
  • Az első öt csapat minden tagja egy lábra helyezhető, tépőzáras fényvisszaverőt kap ajándékba.
  • Az összes résztvevő diák között két darab családi állatkert-belépőt sorsolunk ki, mely 2022. december 31-éig használható fel a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Jelentkezni a horvath.zsolt@levego.hu címre írt levélben lehet, és további információ is itt kérhető, illetve a 06(20)9146101 telefonszámon.

A levélben, kérjük, tüntessék fel az iskola nevét és a kapcsolattartó tanár elérhetőségeit.

Jelentkezési határidő: 2022. február 7.

Az építmények elkészítésének határideje: 2022. február 8.

A verseny várható befejezése: 2022. február 11.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság