Eldőlt, hogy ki tudja a legtöbbet Óbudáról

Hírek
Közzétéve:

„Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”- Simone Weil szavait idézte Bús Balázs polgármester az óbudai középiskolák között lezajlott helytörténeti vetélkedő eredményhirdetésén. A résztvevőknek elmondta, hogy bár a kerület értékeit gyakran nem becsüljük meg eléggé, érdemes utánuk vágyakozni, fölfedezni és vigyázni rájuk.

Az Óbuda Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat által szervezett 3 fordulós,  „Mi Óbudánk” című helytörténeti vetélkedősorozat célja az volt, hogy a fiatalok jobban megismerhessék a III. kerületet. A vetélkedőre minden iskola egy 6 főből álló csapattal nevezhetett, melynek tagjai a 9-10. évfolyamos diákok közül kerülhettek ki.

                          A résztvevők hasznos információkat és ismereteket gyűjtöttek a városrész történetéről, művészetéről, épületeiről, természeti értékeiről, lakóiról és hírességeiről. A fordulók jelentős részében élményszerű, szituációs játékokkal, kreatív – esetenként önálló gyűjtőmunkán alapuló – feladatokon keresztül szerezték meg azt az ismeretet, amit Óbudáról érdemes tudni.

Az első helyezett csapat 250.000 Ft díjazásban részesült, melyet az iskolájuk javára nyertek meg, és felhasználásáról a továbbiakban a diákönkormányzat dönt majd az igazgató véleményének figyelembevételével.

A verseny lebonyolításában számos kerületi intézmény működött közre, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, a Kassák Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Vasarely Múzeum.

Az összesített eredmények:

I. hely: Óbudai Árpád Gimnázium

II. hely: Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium

III. hely: Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnázium

IV. hely: Szent József Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

V. hely: Alternatív Közgazdasági Gimnázium

VI. hely: Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakgimnázium

VII. hely: Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium

Az Óbudai Múzeum különdíját és az ezzel járó ajándékcsomagokat a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakgimnázium versenyzői kapták.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”86″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság