Élet a bölcsődékben a koronavírus után

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Egyesített Bölcsődék tagintézményei újranyitották kapuikat, de már nem ügyeleti rendszerben. A gyermekek zökkenőmentesen tértek vissza a hosszú távollét után.

Nagy segítség nekik és a szülőknek, hogy mindenki a saját bölcsődéjébe, a saját kisgyermeknevelőihez, a megszokott környezetbe érkezhetett. Fontos, hogy a szülők fegyelmezetten, az új szabályok betartásával hozzák be gyermekeiket reggelente.

Szerencsére beköszöntött a jó idő, így a kicsik a lehető legtöbb időt töltik a játszókertben. Ilyenkor a kisgyermeknevelők fokozottan ügyelnek arra, hogy mindenki védve legyen a nap káros sugaraitól, ezért naptejjel és kalappal védekeznek. Nagy meleg esetén odafigyelnek a bőséges folyadékbevitelre is.

Júliustól újraindult az időszakos gyermekfelügyelet és a játszócsoport szolgáltatás is. Utóbbi fizetős lehetőség már negyedszázada működik Óbudán. Azoknak a családoknak, gyerekeknek szól, akik még nem járnak közösségbe, de a szocializációhoz fontos számukra a közösségi élmény megszerzése.

A játszócsoportokba jelenleg két helyszínen, a Kelta és a Szérűskert Bölcsődében várják szeretettel hétköznap délelőttönként 9 órától a kisgyermekeket és kísérőiket.

  • Kelta Bölcsőde, 1039 Budapest, Kelta u. 3., +36 1 388-2366
  • Szérűskert Bölcsőde, 1033 Budapest, Szérűskert u. 35., +36 1 388-6509

Az időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatás valamennyi óbudai bölcsődében elérhető.

Április végén lezárultak a bölcsődei jelentkezések. Az új nevelési évben tíz óbudai bölcsőde várja a kerület félévesnél nagyobb gyermekeit, összesen 956 bölcsődést. Az előjegyzésbe felvételt nyert gyermekek szüleinek augusztusban szülői értekezletet tartanak.

A szintén augusztusban megrendezésre kerülő „Bölcsődekóstolgatóra” is nagy szeretettel várják az új bölcsiseket. Ezek időpontjáról az Óbudai Egyesített Bölcsődék honlapján és Facebook oldalán, illetve a bölcsődék bejáratánál kifüggesztett tájékoztatóból értesülhetnek.

Kérjük, hogy további információkért kövessék nyomon a www.obudaibolcsodek.hu honlapot és az Óbudai Egyesített Bölcsődék Facebook oldalát!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság