Élet az Óbudai Nordic Walking Klubban

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Nordic Walking Klub 2014 áprilisában kezdte meg működését. Az alapötletnek az Óbudai Szabadidőpark kellemes erdős adottságai szolgáltak, továbbá az, hogy teret adjunk a természetjárás adta kikapcsolódás lehetőségének. Igaz, ezt a sportot űzheti minden korosztály, de a senior korúaknak is szeretnénk egy lehetőséget adni, hogy egy csapathoz tartozás élményével és a rendszeres testmozgással tartsák karban testüket-lelküket. A Klub jelenleg 15-20 fő részvételével működik.

Itt az őszi-téli szezon, az edzések időpontjai is módosulnak, 2015.10.18-tól az edzéseket vasárnapi napokon 10:00 -11:00 óra között tartják.

SzGábor_II Nordic WalkingA klub működéséről és a sportágban szerzett tapasztalatairól Szedlák Gábort, az Óbudai Nordic Walking Klub edzőjét kérdeztük.

Miért és hogyan kezdett el foglalkozni a Nordic Walking sportággal?

1998-ban többedmagammal megalakítottuk a Sirály Életmód Sport Egyesületet, ahol a kezdetek óta elnökként is tevékenykedem. Egyesületünk a szabadban végezhető szabadidősportok lelkes híve, így amikor a Magyar Szabadidősport Szövetség 2009-ben meghirdette a Nordic Walking oktatói tanfolyamot, természetesnek tűnt, hogy nekem ezt el kell végeznem, s így a futó és triatlon szakosztályon belül egy újabb, a külföldön már egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nordic Walking-al kiegészülhetett tevékenységünk. Szerencsére teremben még nem végezhető – említi mosolyogva Gábor – csakis a friss levegőn! Ez az az óriási előny, amely lehetővé teszi, hogy a természetjárás ilyen módján örömünket leljük és éljünk az erdő adta szabadság lehetőségével.

2010-ben edzői képesítést szereztem, azóta heti rendszerességgel tartok tanfolyamokat, új kihívásként pedig szíves örömest vállaltam el az Óbudai Nordic Walking Klub vezetését.

Hogyan zajlik egy foglalkozás a Klubban?

Az edzések 60 perc időtartamúak, bemelegítő tornával kezdjük, az óra felénél 5 perc légző gyakorlatot tartok, ezt újabb séta követi, zárásképpen pedig levezető gyakorlatok következnek. Természetesen közben folyamatosan figyelemmel kísérem a tagok mozgását, technikáját és ahol kell, ott javítok.

Csatlakozzanak bátran, mert tudják: egy kicsi mozgás mindenkinek kell, a karosszékből álljanak most fel…!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság