Életmentést tanulnak a játszótéri hősök

Hírek
Közzétéve:

Napjaink rohanó világában egyre kevesebb idő marad olyan, a mindennapi élethez szükséges ismeretek megszerzésére, melyek adott esetben saját biztonságunkat növelhetik. Mindkét téma egyszerre növeli a résztvevők és a környezetük biztonságát, amelyeket játékos formában, korukhoz igazított tematikával sajátíthatnak el a gyerekek.

A program elsőként a Zsirai Miklós utcai játszótérre látogatott el, ahol 31 gyermek tanulta meg az életmentő ismereteket. Óbudán legközelebb július 14-én csütörtökön 16 és 18 óra között a Hímző utcai játszótérre várják a leendő hősöket.

vöröskereszt

12 alkalommal 12 különböző helyszínen, a gyermekek egy úgynevezett AMBU fantom segítségével sajátíthatják el az újraélesztés folyamatát, a vérzéssel járó sérülések ellátását, valamint a csonttöréssel kapcsolatos teendőket. A cél elsősorban az érzékenyítés, nem a tökéletes ellátásra való felkészítés. Cserében felkészítő füzetet kapnak a lurkók, amiből megtanulhatják mi a teendő lakástűz, szén-monoxid mérgezés, árvíz, vagy vihar esetén.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Faápolási munkálatokra kerül sor kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Megnyitott a Matróz utcai zárt parkoló

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!