Elhunyt Horváth László

Hírek
Közzétéve:

Horváth László vegyész szakon végzett, majd az MTA Kémiai Kutatóintézet Izotóp Intézetének volt osztályvezetője. Nyugdíjba vonulása után, angol nyelvtudását kamatoztatta, évekig fordításokkal segítette a Magyar Katolikus Püspöki Kar munkáját.

Példás családi életet élt. Feleségével 57 évig éltek házasságban. Lányait, majd unokáit is keresztény hitre nevelte, az Óbuda- Hegyvidéki Szentháromság plébánia közösségéhez tartozott. 1995-től 20 éven át az egyházközösség képviselő testületének tagjaként, számvevőként vett részt a plébánia életében.

1989-ben részt vett a KDNP megalapításában. Előbb vezetőségi tag, alelnök, majd a KDNP szétesése után, a megalakuló MKDSZ helyi elnökeként segítette a kereszténydemokrácia ügyét. Később a KDNP óbudai tagszervezetének elnökeként évtizedig vett részt a helyi közéletben.

2010 és 2014 között önkormányzati képviselőként vett részt a kerületi munkában, az akkori Egészségügyi, szociális és lakásgazdálkodási Bizottság, valamint az Oktatási és sport Bizottság tagja volt. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját halottjának tekinti.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság