Elhunyt Óbuda egykori rendőrkapitánya

Hírek
Közzétéve:

Bökönyi István 2Dr. Bökönyi  István Nagylétán (a mai Létavértesen) született 1945-ben. Érettségi után az Újpesti  Dózsa birkózója lett. Elvégezte a Katonai Főiskolát, később jogi diplomát is szerzett, bírói, ügyészi, ügyvédi szakvizsgát is tett.

Egy korábbi lapinterjúban így nyilatkozott hivatásáról: “Tulajdonképpen én mindig rendőr akartam lenni,  és ebben nagy szerepe volt édesapámnak,  hiszen még emlékszem arra,  amikor rendőrként dolgozott.  Persze apám figyelmeztetett:  ez nagyon veszélyes pálya,  mert a politikai változások kihatással vannak az állományra. Szerencsére megváltozott az élet:  ma már a rendőr nem lehet még párt tagja sem. Tanítottam a katonai főiskolán, majd több, főként elméleti munkát igénylő pozíció után gyakorlati munkára vágytam.  Ennek csúcsa az volt,  amikor kineveztek a rendőrség terrorelhárító szolgálata parancsnokává.”
1997-ben nevezték ki a III.  kerület rendőrkapitányává,  majd a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese volt néhány évig.  1999-től dandártábornoki rendfokozatban a büntetés-végrehajtás országos parancsnokaként szolgált.
A közszolgálattól való 2006-os visszavonulása után meghatározó egyénisége lett a magánbiztonsági iparágnak, az In-Kal Security 2000 Kft. stratégiai igazgatója, majd 2010-től az In-Kal Zrt. személy- és vagyonvédelmi igazgatójaként dolgozott.

Dr. Bökönyi  István 70 éves volt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság