Elhunyt Tamás Lászlóné Dr. Balogh Klára, kerületi belgyógyász szakorvos és háziorvos

Hírek
Közzétéve:

Dr. Balogh Klára 1948. február 16-án született Budafokon. Osztályelsőként, kitűnő tanulmányi eredménnyel érettségizett a belvárosi Veres Pálné Gimnáziumban 1966-ban. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1972-ben orvosdoktorrá avatták.

Az egyetemi éveket követően a Tétényi úti kórházban dolgozott belgyógyászként, majd a kőbányai Zsivaj utcai háziorvosi rendelőben folytatta hivatását. Az 1980-as évek elején a családjával Óbudára költözött, kezdetben a Szent Margit Kórházban, majd néhány hónap után a kaszásdűlői Pethe Ferenc téri háziorvosi rendelőben dolgozott körzeti, később pedig háziorvosként egészen nyugdíjazásáig. 1988-ban „Kiváló Munkáért” járó egészségügyi miniszteri kitüntetésben részesült, ezt követően Óbudán az év körzeti orvosának is megválasztották.

A nyugdíjas éveit is a hivatásának szentelte, idejét továbbra is aktívan töltötte. Előbb a Római-parti Monostori úti rendelőben, majd az Óbuda utcai háziorvosi rendelőben dolgozott helyettes háziorvosként idén januárig. 2022. októberében az 50 éven át tanúsított értékes szakmai tevékenységének elismeréseként „Aranyoklevelet” kapott a Semmelweis Egyetemtől.

Az Óbudán eltöltött több mint négy évtized alatt igazi lokálpatriótává vált, és családját is hűséges óbudainak nevelte, nagyon megszerette a kerületet a Hármashatár-hegytől Békásmegyerig. Tevékenységére nem munkaként, hanem hivatásként tekintett, amelyet maximális elkötelezettséggel, szorgalommal és legfőképp végtelen szeretettel végzett.

Kollégáinak és pácienseinek Klára Doktornőről elsősorban türelme, önzetlensége, kivételes memóriája, valamint kombinációs készsége jut eszébe. Kiváló diagnoszta volt, empátiájával, szakmai érdeklődésével és alaposságával mindig a legpontosabb kórképet törekedett megalkotni betegeiről, mindennek köszönhetően több ezer embernek segített a gyógyulásban az évtizedek során.  Hivatása mellett a legfontosabb értékeket számára a családja, valamint kollégái, barátai és embertársai jelentették. Keresztényi szeretete példaértékű minden ember számára.

Klára Doktornő 2023. március 22-én, 75 évesen hunyt el. A kerületért végzett több évtizedes odaadó munkájáért és elhivatottságáért őszinte köszönet és hála illeti. Emlékét mély tisztelettel őrizzük tovább.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság