Ingyenes jogsegély és tanácsadás a gyermekvédelmi rendszert megerősítő együttműködés keretében

Hírek
Közzétéve:

Óvodai, iskolai problémák? Válás? Családon belüli erőszak? Láthatás? Rengetegféle kérdése lehet… Segítünk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány munkatársai hosszú távra köteleződtek el a helyi gyermekvédelmi rendszer megerősítése céljából.

Az együttműködés része, hogy a kerületben élők, az itt dolgozók, tanulók, szakemberek és laikusok számára rendszeres ingyenes jogsegélyszolgálatot és tanácsadást teszünk elérhetővé.

A koronavírus-járvány miatt ezeket az alkalmakat egyelőre online keretek között tartjuk.

Minden ügyre, esetre 40 perc jut. Tehát ez alatt az idő alatt a jogász és a pszichológus kizárólag az adott kérdésre és problémára koncentrál (mivel a beszélgetés bizalmas, fontos, hogy előtte az adatvédelmi nyilatkozatot mindenki olvassa el). Hogy az összesen három óra alatt pontosan ki hánykor kerül sorra, azt az e-mailes válaszlevélben jelezni fogják.

Regisztrálni az alábbi linken tudnak:

https://forms.gle/MLkH4QZ4MMJP2xPv6

Tudnivalók a tanácsadásról:

  • Havonta egy alkalommal tartjuk, ami mindig háromórás.
  • Jogász és pszichológus szakértő van jelen – muszáj ugyanakkor hangsúlyozni, hogy gyermekjogi, gyermekvédelmi kérdésekben állnak rendelkezésre ennek az együttműködésnek a keretében a szakemberek, más típusú problémával, panasszal ezeken az alkalmakon nem tudnak hozzájuk fordulni az érdeklődők.
  • A tanácsadásra mindenkit szeretettel várunk, szakembereket, laikusokat egyaránt. Várjuk mindenki jelentkezését, akinek kérdése, problémája van gyermekvédelmi, gyermekjogi kérdésekben.
  • Van mód arra, hogy többen kezdeményezzenek beszélgetést (ha többen ugyanazokat a kérdéseket, problémákat szeretnék felvetni), ezt, kérjük, minden esetben jelezzék előre az e-mailben. Ideális, ha ötnél többen nem jelentkeznek egyszerre, hogy valóban hasznos tudjon lenni a beszélgetés.
  • Egy-egy ügyre/esetre 40 perc áll rendelkezésre.

Időpontok:

február 17., 14.00–17.00 óra

március 17., 14.00–17.00 óra

április 21., 14.00–17.00 óra

május 19., 14.00–17.00 óra

június 16., 14.00–17.00 óra

július 21., 14.00–17.00 óra

augusztus 18., 14.00–17.00 óra

Ezek az alkalmak tehát egyelőre ONLINE keretek között lesznek megtartva.

A járványhelyzet alakulásának függvényében a későbbiek formáját újragondoljuk.

A fogadóórákhoz ezen a linken tudnak csatlakozni:

meet.google.com/bze-txvc-tkd

 

Kérünk mindenkit, hogy ha az alapítvány munkatársai éppen nem tudják még bekapcsolni a beszélgetésbe, várjon türelemmel, ez esetben még egy előző ügyféllel beszélnek.

Jelentkezzenek minél többen, beszélgessünk, tegyünk együtt azért, hogy a harmadik kerületben a megelőzésé és a megoldásé lehessen minden esetben a főszerep, és senki ne kényszerüljön többé titkolózni, hallgatni. Álljunk ki közösen a gyerekek biztonsága mellett!

Az intézményi dolgozókat, a szülőket és a gyerekeket is segítjük a megelőzésben, a feldolgozásban, a hasznos ismeretek elsajátításában. Tartsanak velünk.

 

Gyermekvédelem Óbuda-Békásmegyeren a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvánnyal együttműködésben.

Az alapítvány NEMECSEK Programja.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság