Elindult a Flórián tér közösségi tervezése

Hírek
Közzétéve:

A Flórián tér sokak fejében csak egy közlekedési csomópont, ám valójában egy hatalmas közpark és zöldfelület Óbuda szívében, ami a környéken élők számára, 60.000 nm-en biztosítja a szabadtér használatának lehetőségét. A Flórián tér római kori régészeti emlékek helye, találkozási pont, közösségi tér, játékra, sportra, kikapcsolódásra ad lehetőséget. A cél az, hogy a park olyan legyen, amilyennek azok szeretnék, akik használják, ezért került meghirdetésre, május második felében, egy közösségi tervezési rendezvény.

A rendezvény május 12-től több mint két héten át, hétfőtől szombatig várja azokat az érdeklődőket, akik szeretnének részt venni a tervezésben. A 8+1 tervezési alkalom során tematikusan gondoljuk végig a tér funkcionális szükségleteit és infrastrukturális fejlesztési igényeit. Lesznek külön tervezési alkalmak a térhasználók különféle csoportjainak, többek között kutyás tervezés május 17-én, sport és játszótér téma május 20-án, örökségvédelem május 22-én. Tervezési alkalmainkon részt vesznek a Garten Studio munkatársai is, akik a tájépítészet, illetve a közterek felújításának speciális szempontjait is megismertetik majd az érdeklődőkkel.

A tervezési munkát is segíti az a szabadtéri kiállítás, ami a tér közepén nyílik meg, és május 12. és 27. között lesz látható. Ez egyrészt a Flórián tér átalakulásának történetét prezentálja a római kortól napjainkig, másrészt a tervezéshez nyújt vizuális inspirációt. A kiállítás egyik központi eleme a TÉRTERVEZŐ tábla, amire bárki felrajzolhatja elképzeléseit a tér felújításával kapcsolatban.

A tervezési alkalmak mellett ingyenes szabadtéri programok várják az érdeklődőket. Lesznek szabadtéri jógaórák, közösségi tornák, kutyasuli, régészeti bemutató. Május 19-én délután az Óbudai Kulturális Központ, KOROK NAPJA címmel, egy történelmi fesztivált szervez a téren, május 20-án pedig a SPORT jegyében zajlanak az események. A szervezők célja, hogy élettel teljen meg a tér és az itt élők felfedezzék, hogy milyen lehetőségeket rejt egy ilyen hatalmas zöldterület.

Ha szeretne részt venni programjainkon, illetve csatlakozni a tervezési alkalmakhoz, akkor szeretettel várják az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. munkatársai, május 12. és 27. között, hétfőtől szombatig, a tér közepén lévő szabadtéri kiállítás melletti füves területen.

Bővebb információ és a részletes programterv elérhető itt >>>

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság