Elindult a Közösségi Költségvetés szavazása

Hírek
Közzétéve:

Május elseje óta érkeznek folyamatosan a szavazatok a Közösségi Költségvetés 2024-es kampányában: a harmadik kerület lakóinak javaslataiból összeállított szavazólapon olyan elképzelések közül válogathatnak a helyiek, amelyek célja Óbuda-Békásmegyer még szebbé, élhetőbbé tétele.

Idén ötödször indult útjára a Közösségi Költségvetés a harmadik kerületben, és a rengeteg beérkezett ötlet újfent azt igazolta: az itt élőknek kiemelten fontos, hogy milyen környezetben töltik mindennapjaikat. Az ötletek feldolgozását és rendszerezését követően került összeállításra a szakemberek által azon javaslatok listája, amelyek leginkább megfeleltek a megvalósíthatósági szempontoknak, ezt követően vehette kezdetét a szavazás.

Az egyenként 10 millió forintos keretösszeggel gazdálkodó tíz körzet legnépszerűbb javaslatai között zöldterület- és parkfejlesztések, sportolási lehetőségek kialakítása, esőkertek létesítése, kutyaillemhelyek létrehozása, vagy éppen közösségi sószoba kialakítása éppúgy szerepel, mint óvodai és bölcsődei terek megújítása – most Önökön a sor, hogy válasszanak a lehetőségek közül!

Fogjanak össze, biztassák egymást szavazásra, álljanak ki az Önöknek leginkább fontos fejlesztési javaslatok mellett és döntsenek a fejlesztésekre rendelkezésre álló, összesen 100 millió forint sorsáról!

A szavazás menete

Szavazni május 1. és június 1. között van lehetőség.

A szavazataikat ebben az évben is leadhatják online és papíralapon is.

Online az obuda.hu/kozossegikoltsegvetes oldalon.

Papíron a kerületszerte kihelyezett szavazóládákban:

  • az Esernyős kávézóban,
  • Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján és ügyfélszolgálati irodájában,
  • az ÓSZSZI idősklubjaiban,
  • az óbudai óvodákban,
  • óbudai bölcsődékben.

Postai úton is várjuk szavazataikat:

Levélcím: Polgármesteri Hivatal, 1033 Budapest, Fő tér 3.

A borítékra, kérjük, írják rá: Közösségi Költségvetés 2024

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság