Elindult a szociális nyári gyermekétkeztetés a kerületben

Hírek
Közzétéve:

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. § (1) bekezdés a) pontja értelmében a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére, a nyári szünet teljes időtartamára munkanapokon déli meleg főétkezést biztosít a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára.

Bár a hivatkozott törvény más gyermek vonatkozásában nem ír elő kötelezettséget, önkormányzati saját forrásból idén is minden további rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermek ebédelhet a 2/1999. (I.29.) ÖK rendelet 9. § (18) bekezdése alapján a nyári szünet teljes időtartamában – 2018. június 18-tól 2018. augusztus 31-ig 54 munkanapon keresztül – a szülő, vagy törvényes képviselő igénybevételi nyilatkozata alapján.

Kétféle módon, több helyszínen adunk lehetőséget a szolgáltatás igénybe vételére az arra jogosultaknak. Két nyári napközis táborban (Laborc, Kiserdei), ahol ezen túl felügyelet mellett  élvezhetik a vakációt, és különböző programokon vehetnek részt a gyermekek. Továbbá az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyéről (1035 Budapest Váradi Sándor utca 9-11., 1039 Budapest Kelta utca 5. ) vihetik el az előre megrendelt kétfogásos, melegíthető ebédet munkanapokon 12-14 óra között.

A korábbi évekhez hasonlóan az elvihető ebéd esetében a feltételekről és a részletekről minden érintett család előzetesen levélben kapott tájékoztatást. Az ehhez mellékelt naptárban kellett megjelölniük, hogy mely napokra és melyik telephelyen kívánják igénybe venni a szolgáltatást. A szülők az ételallergiás gyermekeik számára diétás ebéd igénylésére is kapnak lehetőséget: ez esetben az orvosi szakvélemény másolatát is szükséges becsatolniuk.

Az augusztus hónapra vonatkozó feltételek július közepétől lesznek elérhetőek az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ két telephelyén, valamint a Szociális Szolgáltató Főosztály Ügyfélszolgálati Irodáján. Természetesen folyamatosan van lehetőség az ebéd megrendelésére még júniusi és júliusi napokra is!

További információk a Szociális Szolgáltató Főosztály munkatársaitól kérhetőek az alábbi telefonszámokon:
Kittlerné Orosz Valéria: 06 (1) 4378-546
Estók Anikó: 06 (1)  4378-559

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság