Elindult az önkormányzat Felelős Gazdi Programja

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat által útjára indított program során alkalom nyílik a kutyás közösségek megismerésére és a felelős kutyás életmód körülményeinek lokális fejlesztésére, közösségi fenntartására.

A gazdikat szakértők bevonásával, integrált kutyás rendezvényekkel, szabadtéri programokkal, ismeretterjesztő anyagokkal, kérdőívekkel és workshopokkal segítik az életmód kialakításában és fenntartásában.

A kutyatulajdonosok mellett Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának feltett szándéka a lakosságot is bevonni a felelős ebtartást érintő kérdésekbe, és célkitűzésként szerepel a kutyások és nem kutyások közötti párbeszéd elősegítése a békés együttélés jegyében.

Az első szervezett programra április 7-én, szombaton 9 órától kerül sor. A „Tavaszi takarítás a kutyáddal” elnevezésű akció keretében a Holdudvar parkban rendeznek kutyapiszok gyűjtést, melyre szeretettel várnak minden felelős gazdit. Az akció elsődleges célja az, hogy  a program szakemberei bemutatkozzanak, a kerületi kutyás közösségek pedig megmutathassák, nekik is fontos a parkok rendje és tisztasága. A szervezők szeretnék, ha a parki kutyázás nem zavarná az ott lakókat. Ígéretük szerint mindent megtesznek azért, hogy kutyáik színesítsék a Holdudvar park és valamennyi kerületi zöldterület életét.

 

Ide kattintva tájékozódhat az eseményről: https://www.facebook.com/events/1657600454330177/

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság