Elismerések átadásával, kiállításokkal, kulturális programokkal ünnepelünk – Január 22. a magyar kultúra napja

Hírek
Közzétéve:

Minden esztendőben a mai napon ünnepeljük a magyar kultúra napját, megemlékezve arról, 1823-ban Kölcsey Ferenc csekei birtokán január 22-i dátummal fejezte be nemzeti himnuszunkat. A magyar kultúra napjához kapcsolódóan mi itt, a harmadik kerületben is szép hagyományokat ápolunk.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat hagyományosan a magyar kultúra napján adja át rangos elismerésünket, az Óbuda Kultúrájáért Díjat. A díjjal a kerületi kulturális életért végzett kiemelkedő teljesítményt vagy életművet méltatja Képviselő-testületünk, a nyilvánosan meghirdetett és beérkezett javaslatok alapján.

Szintén a magyar kultúra napjához kapcsolódóan polgármesteri dicséretben részesülnek azok a munkatársaink, akik kitartóan és elhivatottan dolgoznak a harmadik kerület különböző kulturális területein. Hamarosan tudósítunk a díjátadó ünnepségünkről, és kiderül, kik kapnak az idei évben elismeréseket, érdemes továbbra is figyelemmel kísérni honlapunkat!

Óbuda Kulturális Negyedének Kezdőpontja kiállítás ünnepélyes átadóját szintén a magyar kultúra napján tartjuk, az Árpád híd budai hídfőjénél található aluljáróban. A kerület kulturális intézményeit és aktuális rendezvényeit, programjait bemutató installáció a Fő téri székhelyű díjnyertes építészeti stúdió, a Hello Wood közreműködésével készült el.

Az Óbudai Kulturális Központ házai szintén részt vesznek az ünneplésben, színes és változatos programokat kínálnak minden korosztály számára. A San Marco utcai kulturális központunkban a kerületben már több mint három évtizede működő T-Art Alapítvány ebből az alkalomból egy olyan csoportos kiállításra hívja a közönséget, amely az alapítvány gyűjteményében már szereplő grafikusművészek legújabb munkáit mutatja be.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság