Elkészült a 2022-es Közösségi Költségvetés 9. körzetének nyertes projektje, a Bárczi Géza utca környékének zöldterület- és parkrendezése

Hírek
Közzétéve:

Bár az idő esőre áll, amikor megérkezünk Békásmegyerre, mégis mosolygós arcok fogadnak: a helyiek nagyon várták már a Bárczi Géza utca környékén megvalósuló fejlesztés átadását.

Az Óbudai Mesevilág Óvoda és a Bárczi Géza Általános Iskola között húzódó útszakasz teljesen megújult a munkálatok során, a térköves sétányon új virágládák és modern kukák látják el korábbi, már nem túl esztétikus társaik feladatait. A Zemplén Győző utcától az óvoda bejáratáig vezető tipegő leromlott állapotú betonlapjait váltó új térkő nem csupán kulturált külsőt kölcsönöz, de garantáltan bokabarát megoldás is. Ugyanezen a részen került kialakításra egy 300 négyzetméteres, évelő növényekkel beültetett virágágyás, valamint az ovi oldalában elhelyezkedő zöld kazettában egy aprócska sziklakert is.

A Pablo Neruda utcán is nagyon látványos a változás: a korábbi kitaposott, saras területek felszámolásával egyrészt 8-10 új parkolóhely is kialakításra került, másrészt a terület ilyeténképpen megvalósult rendezése révén teljes szélességében felszabadult az úttest. Az új, térkővel kirakott járdaszakasz kialakítása pedig azt jelenti, hogy az óvodások nyugodt, biztonságos körülmények között tudnak közlekedni a Mesevilág Óvoda központi épülete és a Cseppke Tagóvoda között. (Sőt, aki szeretne, az még ugróiskolázhat is az úttesttől biztos távolságban található, széles járdán.)

Az intézményeket képviselő Gólyáné Kaszás Erzsébet óvodavezető és Sisa Péterné iskolaigazgató kiemelik, a területrendezés során folyamatosan egyeztettek a munkálatokat végző szakemberekkel, és ennek a közös gondolkodásnak eredményeként most igazán a sajátjukként tekinthetnek a megvalósult beruházásra. A már átadott fejlesztésekre hamarosan néhány új pad, valamint behajtásgátló pollerek kihelyezése teszi majd fel a koronát.

Ezúton is köszönjük, hogy a tavalyi Közösségi Költségvetés során szavazatukkal Önök is hozzájárultak jelen fejlesztés megvalósulásához, és alig várjuk, hogy megkezdhessük az 2023-ban nyertes pályázatok előkészítési munkálatait.

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

„S ezt az emberiséget, hisz ember vagy, ne vesd meg.” – November 16. a tolerancia nemzetközi napja

Hírek
Közzétéve:

Mondjon véleményt a Római-parti Plázsról is!

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk felújított műfüves futballpályánkat