Elkötelezettség a közösség szolgálata iránt – Átadtuk a Balázs Lajos Óbudai Civil Díjakat

Közzétéve:

Az idei esztendőben a Képviselő-testület 222/2022. (VI. 23.) határozata alapján a díjat Benyóné dr. Mojzsis Dóra és Doroszlai Dénes nyerték el, akik évek óta kitartóan végzik kiemelkedően hasznos munkájukat, ezzel az önkéntességen, szolidaritáson és tolerancián alapuló tevékenységükkel méltó kitüntetettjei a Balázs Lajos díjnak.

Az elismeréseket dr. Kiss László Óbuda-Békásmegyer polgármestere adta át, aki köszöntő beszédében a közjóért vállalt önkéntes munka jelentőségét állította középpontba. Mint elmondta, Balázs Lajos, a díj névadója, nyugdíjas mérnökként hozott létre a Békásmegyeri lakótelepen csellengő fiatalok számra ifjúsági klubot, mely alternatívát nyújtott az ott élő  gyerekeknek a lézengéssel szemben. Önként vállalt tevékenysége sok fáradtsággal, önzetlen munkával járt. A polgármester kiemelte, hogy az idei díjazottak méltó képviselői Balázs Lajos szellemiségének, hiszen mindkettőjük munkássága értéket teremt, s tevékenységüket javarészt nem egy civil szervezet égisze alatt végzik. Mindketten független személyiségek, akik alázattal és elköteleződve végzik áldozatos munkájukat a közösség épülésére, javára.

Benyóné dr. Mojzsis Dóra az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesületének három évtizede tagja, majd ügyvezető elnöke. Számos hegyvidéki kulturális rendezvény programjának szervezője, melyek közül kiemelkedik az „Óhegy Napok” elnevezésű három napos, Óbuda egyes történeti korszakaihoz kötődő rendezvény, amely két évtizede minden évben a hegyvidéki lakosok kulturális életét gazdagítja. Munkája során aktívan tesz annak érdekében, hogy a középkori helyszínek és romok méltóképpen jelenjenek meg a kerületben.

Doroszlai Dénes munkássága nagymértékben hozzájárult a  Római part civil életének megerősödéséhez. Munkásságához fűződik a Vigadó téri vízmércéhez kalibrált Duna vízmérce létesítése a Római-parton,  a talajvízszint – Duna-vízszint összefüggésének folyamatos monitorozása, az 1945-ös árvíztáblák helyének felkutatása, beszintezése és dokumentálása, valamint a Római-parti csatornakifolyók és sólyák térképezése.

Az díjátadó Bakó Krisztina előadóművész és Geier Attila gitárművész ünnepi koncertjével zárult.

Mindkét díjazottnak gratulálunk az elismeréshez!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság