Elnyerte az Örökös Zöld Óvoda címet az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája

Hírek
Közzétéve:

2021-ben tizenötödik alkalommal hirdették meg a Zöld Óvoda minősítő címre vonatkozó nyílt pályázatot. A meghirdetett kategóriákban összesen 190 óvoda nyerte el a minősítést, ezzel is igazolva, hogy folyamatosan bővül az intézményes környezeti és fenntarthatóságra nevelés és a fenntarthatóság értékrendszerének érvényesítése.

2021-ben országszerte 31 óvoda, köztük az Óbudai Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája kapta meg az Örökös Zöld Óvoda címet. Minden olyan óvoda, amely már három alkalommal elnyerte a „Zöld Óvoda” címet, pályázhat az Örökös Zöld Óvoda címre, amennyiben az elmúlt évek munkájának eredményeit megtartja és fejleszti a helyi lehetőségek és a fenntarthatóság biztosítása érdekében.

„Büszke vagyok kollégáim elhivatottságára, ahogyan arra is, hogy mindig számíthatunk szülői közösségünk támogatására” – mondta Jagoschitzné Magócs Szilvia óvodavezető. Közös törekvésük, hogy a gyermekek érzelmi biztonságban, szeretetteljes, kiegyensúlyozott légkörben, esztétikus környezetben fejlődjenek. Az óvodai nevelés folyamatában mindezek mellett meghatározó szerepe van a fenntarthatóságra nevelés elveinek is.

A Zöld Óvoda ugyanis olyan óvoda, ahol a környezeti nevelés komplex módon áthatja az óvodai élet mindennapjait, és a gyermekek nevelésében kiemelt helyen szerepel.

Szívből gratulálunk az elnyert címhez, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Óbuda-Békásmegyeren 13 óvoda rendelkezik Zöld Óvoda címmel!

 

Zöld óvoda logó

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság