Előadással zárul Ugray György szobrászművészre emlékező kiállításunk

Hírek
Közzétéve:

Ugray György szobrászművész halálának ötvenedik évfordulója alkalmából tavaly november 22-én a harmadik kerületi Kórház utca 1. szám alatti emléktáblánál, az épületnél, amelyben élt és dolgozott, koszorúzással, az Óbudai Múzeumban pedig kiállításmegnyitóval tisztelegtünk életműve előtt.

A múzeum tárlata bronzalkotásainak bemutatásával idézi fel Ugray György művészetének sokszínűségét. A kiállítás zárásaként február 16-án, a szobrászművész születésének évfordulóján, 17 órakor előadással is megemlékeznek Ugray György munkásságáról.

Az óbudai kötődésű művész alkotásai ma is gazdagítják kerületünk kulturális örökségét: köztük az Óbuda című szobra a Kórház utcában áll, az Első anyaság című pedig a Szent Margit Kórház szülészeti osztályán.

 

Ugray György a Fekvő nő lepellel című bronzalkotását 1960-ban készítette

2021. november 22-én a művész halálának ötvenedik évfordulója alkalmából koszorúzással is tisztelegtünk, a megemlékezésen a családtagok is részt vettek

Ugray György a Kórház utca 1. szám alatti házban élt és alkotott, emlékét tábla őrzi, mely fia, ifjabb Ugray György, szintén szobrászművész, alkotása

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság