Elsősegélynyújtási képzés az Óbudai Polgárőrségnél

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat támogatásával a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület 2022. december végén beszerzett a meglévő (szintén önkormányzati támogatásból vásárolt) LIFEPAK 500 félautomata defibrillátor mellé egy ZOLL AED Plusz automata defibrillátort.

A Defibrillátor Plusz Kft. vállalta, hogy térítésmentesen felkészíti az egyesület polgárőreit és ifjú polgárőreit az eszköz alkalmazására, valamint ezzel párhuzamosan foglalkozást vezet elsősegélynyújtási alapismeretek témakörében.

A képzés során az egyesületi tagok megismerték és gyakorolták az eszméletlen személy életfunkcióinak vizsgálatához szükséges lépéseket, az újraélesztés menetét, a szívmasszás végrehajtását, az automata defibrillátor alkalmazásának rendjét felnőtt és gyermek rászorult esetében.

Elsajátították a stabil oldalfektetést, a Heimlich-féle műfogást, valamint a vérzéses sérülések ellátását.

Ettől az évtől kezdve lehetőség nyílik arra, hogy egyidőben két járőrautóban, vagy az egyik autóban és a robogók valamelyikében egyidejűleg ott legyen egy életmentő készülék.

A polgárőrök célja, hogy mivel szinte mindennap közterületi járőrözést végeznek a kerületben, eredményesen el tudják hárítani a lakosokat fenyegető hirtelen szívhalált.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság