Elvégeztük szokásos zajszintmérésünket a Sziget Fesztiválra készülve

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Már hagyománynak számít, hogy a Sziget Fesztivál kezdetekor a szervezőkkel közösen próbaméréssel vizsgáljuk meg a várható zajszintet. Ilyenkor megmérjük, hogy a fesztiválon bekapcsolt hangosítás a Hajógyári-szigethez legközelebb lévő, első lakóházaknál eléri-e a határértéket.

Az előírás szerint reggel 6 és este 11 között maximum 65 decibel, este 11 és reggel 6 között pedig legfeljebb 55 decibel lehet a hangerő. Szerdai próbamérésünkön a Sziget fesztivál teljes színpadrendszerének hangereje nem érte el az 54 decibelt.

Próbamérésünket minden nap további mérések követik, mivel a fesztivál szervezői naponta két alkalommal mérnek, valamint önkormányzatunk független szakértője is szúrópróbaszerű méréseket fog végezni. Fontos számunkra, hogy a harmadik kerület lakóinak komfortérzetét megvédjük a fesztivál ideje alatt is.

Amennyiben Ön a Sziget Fesztivál ideje alatt a zajszinttel kapcsolatban felmerülő problémát tapasztal, a Sziget ingyenes zajpanasz vonalát hívhatják: 06 80 315 000. További információt a fesztivállal kapcsolatos intézkedésekről és a további ügyeletes telefonszámokról honlapunkon, az obuda.hu-n tájékozódhatnak.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Hogy kerülnek betyárok és rackák az óbudai Fő térre? – Advent Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László videóüzenetben jelentette be, újraindul a polgármester-választáson

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!