Emléktáblát állítottak Till Ottó tiszteletére

Hírek
Közzétéve:

till ottó emléktáblaÓbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata, valamint az Óbudai Kamarazenekar összefogásával emléktáblát Till Ottó (1929-2011) zeneiskola igazgató, az Óbudai Kamarazenekar alapító karmestere, Óbuda-Békásmegyer díszpolgára tiszteletére, egykori óbudai lakóhelyén a Budapest III., Vihar utca 4. számú ház homlokzatán.

Till Ottó karnagy, hegedű- és szolfézstanár, zeneiskolai igazgató Budapesten született 1929. június 30-án. Élete fő munkásságának tekintette Óbudához kötődő zenepedagógiai tevékenységét. 1954-ben, 25 évesen megalapította azt a zenekart, amely 1962-ben Óbudai Kamarazenekar néven működött már az Óbudai Társaskör keretében, és amely számos hazai és nemzetközi sikert ért el az évtizedek folyamán. Az 1968-ban önállóvá vált III. kerületi zeneiskolának 1989-ig volt igazgatója, de más szakmai fórumoknak is tagja volt: így például a Parlando szerkesztőbizottságának és az Országos Zenepedagógiai Szakosztály titkárságának.

1989-ben mint zeneiskolai igazgató nyugdíjba vonult, de a zenekar vezetésével azóta sem hagyott fel. Zenekarvezetői munkássága során az elmúlt 57 évben több mint 500 hangversenyt vezényelt a különböző fokú zenekarok élén. Óbuda Önkormányzata fáradhatatlan munkássága elismeréséül 1994-ben az „Óbuda díszpolgára” címmel tüntette ki. Egész életében arra törekedett, hogy megszerettesse a szépet, az értékeset, zeneileg műveltté tegye a magyar ifjúságot. Azt a kodályi elvet is megvalósította, hogy nemcsak közönséget, hanem közösséget is teremtett.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Kedvezményes tavaszi alma- és mézvásár

Hírek
Közzétéve:

Kaszálási munkálatokat végez a FŐKERT november elején a Flórián tér és a Bécsi út között

Hírek
Közzétéve:

Óbudán várja a gyerekeket a Mikulás!