Emléktáblát avattak Megyesi Gusztáv tiszteletére

Hírek
Közzétéve:

Az eseményen beszédet mondott Bús Balázs a kezdeményezést felkaroló polgármester, aki idézett Megyesi Gusztáv cikkéből, amely a Népszabadság szerzőinek közreműködésével készült Fedél Nélkülben jelent meg: „Noha élete vége felé a mindennapok harcmezején sűrűsödtek a vesztes csaták, a tollat, melyet egész életében zászlóként tartott kezében – sohasem engedte el. Utolsó cikkeinek egyikében épp e ház kapualja tűnik fel. Óbudai hajlék három otthontalan számára. Az írás halála előtt alig két hónappal jelent meg, nem épp optimista kicsengéssel. „Izgalmas idők jönnek” – írta, s akik ismerték őt, tudták, hogy a tőle ismert társadalomkritikánál ezúttal többről és személyesebbről lehetett szó.”

A polgármestert követően Tóth Ákos, a 168 óra főszerkesztője adta elő nekrológját, majd Csuhai István, az Élet és Irodalom munkatársa mondta el megemlékező sorait. Az emléktábla avatásának zárásaként az újságíró családja, a polgármester, valamint volt barátok és kollégák helyezték el koszorúikat és virágaikat a Fő tér 2. számú épület homlokzatánál.

Megyesi Gusztáv 1979-1981 között volt a Magyar Távirati Iroda tudósítója, később az Élet és Irodalom munkatársa, főmunkatársa, rovatvezetője, majd főszerkesztője. Az ÉS mellett rendszeresen jelentek meg írásai a Magyar Hírlapban, a Népszabadságban és a Hócipőben. Pályafutása során számos kötete jelent meg, utoljára, már betegsége idején a Roló alatt című válogatás. Munkásságát szakmai díjak sorával ismerték el. Hosszan tartó súlyos betegség után 2016. decemberében hunyt el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság