Energetikai felújítás a Dr. Béres József Általános Iskolában

Hírek
Közzétéve:

A bölcsőde és az óvoda épületei új homlokzati hőszigetelést és új nyílászárókat kaptak, az iskola esetében pedig az ajtók-ablakok cseréjére és a padlástér újraszigetelésére került sor. A beruházás teljes költsége bruttó 150 millió forint, amelyet 100%-ban uniós forrásból sikerült biztosítani. Az Óbuda Média videója:

További kisfilmeket nézhetnek meg a kerület életéről az Óbuda Média csatornán.

A hivatalos sajtóközlemény a projekt zárásáról:

Lezárultak az „Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése” c. projekt kivitelezési munkálatai

Széchenyi 2020Mókus utca, Kanóc utca, Keve utca – mindhárom helyszínen szép, energiahatékony és komfortos épületek várják a következő telet.

Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata sok éve elkötelezte magát a fenntartható fejlődés mellett. A kerület komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a köz- és magánintézmények energetikai korszerűsítése megvalósuljon, ezáltal a kerület épületállományának minél nagyobb hányada feleljen meg az elvárt környezeti fenntarthatósági és gazdaságossági szempontoknak. Az uniós csatlakozás óta az önkormányzat számos nagyszabású projekttel – mint például a Faluház-projekt, vagy a 2014-es bölcsőde-, óvoda- és iskolakorszerűsítések – bizonyította, hogy a gyakorlatban is kész tenni ezekért a célokért.

A fenntartható fejlődés szellemében pályázott Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata az Új Széchényi Terv KEOP-5.7.0 számú, „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” elnevezésű kiírására is. Az “Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat középületeinek energetikai korszerűsítése” című pályázattal végül a Dr. Béres József Általános Iskola Keve utcai épülete (1031 Bp. Keve u. 41.), a Gyermekvilág Óvoda Kanóc utcai telephelye (1031 Bp. Kanóc u. 3.), valamint a Mókus Bölcsőde (1036 Bp. Mókus u. 1-3.) energetikai korszerűsítésére nyert el támogatást.

A három helyszín közül a bölcsőde és az óvoda épületei új homlokzati hőszigetelést és nyílászárókat kaptak, az iskola esetében pedig az ajtók-ablakok cseréjére és a padlástér újraszigetelésére került sor. Az immár környezetbarát és esztétikailag is megújult intézmények nyugodtan várják a következő telet.

Projekt címe: Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése
Projekt azonosítója: KEOP-5.7.0/15-2015-0086
A projekt megvalósulási költsége: 146 168 872 Ft
Támogatás összege: 146 168 872 Ft

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság