Építési munkálatok a Mészkő parkban

Hírek
Közzétéve:

Néhány hete indult el a Mészkő park felújításának kivitelezése, mely a közösségi tervezéstől eljutott a megvalósításig. A park fejlesztésének ötlete 2015-ben merült fel a Háromhegyek Egyesület részéről, akik a helyi lakosságot képviselve keresték meg az Önkormányzatot a fejlesztés ötletével. Az ötlet 2 év alatt jutott el a megvalósulásig. Először közösségi tervezés keretében zajlott a lakók igényeinek felmérése és tervezésbe való bevonása, majd a fejlesztésre Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közbenjárásával sikerült 380,5 millió forint kormányzati forráshoz jutnia Óbuda-Békásmegyernek.

A munkálatok intenzív ütemezésére azért van szükség, mert az átadót szeptember 30-án, az Óbudai Piknik napjára tervezik. A tereprendezés jó ütemben halad, jelenleg már a sétányok kialakítása zajlik, illetve a kerítéssel határolt kutyás terület építése. 

A terület átadására 2017. szeptember 30-án, az Óbudai Piknik – Civil és Nemzetiségi Nap rendezvényének keretében kerül majd sor. Ezután már teljes területen használható lesz a park, de késő ősszel még várható néhány ideiglenes korlátozás, amikor a faültetésekre sor kerül.

Bővebb információ a projektről és a közösségi tervezés folyamatáról itt elérhető >>>

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság