A nyári gyermekfelügyelet részeként érdekes programok színesítik a diákok mindennapjait

Hírek
Közzétéve:

Rendőrségi és tűzoltó-bemutató, vívás-alapismeretek, íjászat, harci bemutató és tánctanulás színesíti a gyerekek mindennapjait.

Az Óbudai Kutyás Egyesület szervezésében szerda délutánonként egy személyi segítőkutyával, valamint a kutyatartás alapvető tudnivalóival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A kutyák fajtáinak és típusainak megismerése után egy-egy ügyességi kutyabemutatóra is sor kerül. A programban a Best Dog kutyaközpont trénerei és kutyái vesznek részt, a költségekbe pedig egy kedves óbudai család is besegített.

Csütörtökön délutánonként a Bábozd Zöldre Egyesület egyik fiatal tagja mutatja be a gyerekeknek egy sündisznóbáb segítségével, hogyan működik a komposztálás, és mi az, amit a háztartási hulladék helyett a saját komposztálónkban gyűjthetünk. A Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesületben gyermekeknek szóló élményközpontú környezeti nevelési programokat fejlesztenek és szerveznek. Alapvető céljuk, hogy élményközpontú környezeti nevelési programokkal formálják a jövő generáció szemléletét egyéni és közösségi szinten is.

Ma délelőtt pedig főkertészünk, dr. Kerényi-Nagy Viktor is meglátogatta a gyerekeket mindkét helyszínen. Programjának a “Természetkörút” címet adta, amelynek során a diákokkal közösen megvizsgálták a nyárfa levelének szőreit, a paprika levelén lévő gázcserenyílásokat, a fonalas zöldmoszat (békanyál) zöld színtestjeit, valamint a szarvasbogár és futrinka összetett szemét is.

Örömmel láttuk, hogy a gyerekek valamennyi programon érdeklődve és nagyon aktívan vettek részt.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idén is térítésmentesen biztosít nyári gyermekfelületet a Laborc utcai Óbudai Szabadidőparkban, továbbá a Királyok útján lévő Béres József Általános Iskola Kiserdő Tagiskolában.

 

Óbudai Kutyás Egyesület Kutyás programja a Laborc utcában

Óbudai Kutyás Egyesület Kutyás programja a Laborc utcában

Bábozd zöldre program a Laborc utcában

Bábozd zöldre program a Laborc utcában

Harcászati bemutató a Laborc utcában

Harcászati bemutató a Laborc utcában

Íjász bemutató a Laborc utcában

Természetkörút program a Laborc utcában

Természetkörút program a Laborc utcában

Párakapu a Laborc utcában

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság