Erdőgazdálkodási tevékenységeket fog végezni kerületünkben a Pilisi Parkerdő Zrt.

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A Pilisi Parkerdő Zrt. egészségügyi fakitermelést és növedékfokozó gyérítést is fog végezni ez évben a kerületünkben található egyes erdőkben. Továbbá erdősítésre, befejezett és folyamatban lévő erdősítések ápolására, valamint talajelőkészítésre is sor fog kerülni.

Középkorú és idős erdőkben is sokfelé szükségesek az ún. egészségügyi termelések. Az ilyen jellegű munkával érintette részeken kizárólag a korhadó, kiszáradt fákat távolítják el a szükséges mértékig. Ezen munkálatok megakadályozzák a kártevők terjedését, egyúttal csökkentik a fák kidőlése által okozott balesetek valószínűségét.

Az erdő megfelelő és egészséges fejlődése érdekében a növekedés során törzsszámcsökkentő beavatkozásokra, ún. tisztításokra, gyérítésekre van szükség. A gyérítésekkel az egészséges, életerős egyedek, értékes elegyfafajok fejlődését segítik azzal, hogy a növekedésüket akadályozó faegyedeket eltávolítják.

Legklímabarátabb kerületként számunkra kiemelt érték erdőink és fáink megfelelő ápolása, ezért kérünk mindenkit, vigyázzunk kerületünk zöld területeire!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság