Eredményhirdetés a civil szervezeteknek szóló pályázatokon

Közzétéve:

Az esélyegyenlőség és az egyenlő esélyű hozzáférés, valamint a társadalmi integráció széles körű erősítése érdekében hirdettük meg az integrált sport és szabadidős tevékenységek támogatására kiírt pályázatot. Fókuszba helyeztük a lakosság fizikai és lelki egészségének fejlesztését és az egészséges életmód népszerűsítését. A pályázaton 7 civil szervezet egyenként 700.000-970.000 forintos támogatásban részesült. A támogatott programok között szerepelnek például idegrendszert érlelő és felzárkóztató speciális mozgásfejlesztő foglalkozások, állatasszisztált terápia, speciális igényű gyermekek edzésre integrálása, fejlesztése a judo segítségével, és ülőröplabda edzéslehetőség biztosítása.

Pályázatot hirdettünk a III. kerületben élő gyermekek és fiatalok iskolán kívüli szabadidejének, valamint az iskolai szünetek hasznos és tartalmas eltöltését szolgáló programjainak megvalósítására is. Célunk a 6-18 éves III. kerületi gyermekek és fiatalok iskolaidőn túli szabadidős és közösségfejlesztő programjainak, valamint kortárs közösségeinek támogatása, elsősorban a hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok körében a szabadidő hasznos eltöltése és a „csellengés” csökkentése valamint a tanulási/digitális képességek, szocializációs készségek fejlesztése. Ezen a pályázaton idén 10 civil szervezet nyert egyenként 300.000 és 600.000 forint közötti támogatást.

A megvalósuló programok között van ingyenes sportolási lehetőség biztosítása, személyiségfejlesztő oktatás, meditáció és prevenciós célú interaktív beszélgetések, kerületi örökbefogadói klub szervezése, a nyári és őszi szünetekben kirándulás, kulturális és sportprogramok.

A fenntartható fejlődést erősítő projektekről szóló pályázat keretében olyan programokat támogatunk, melyek a pazarlás csökkentését, a III. kerület okos megoldásainak bővítését, a megtartó, egymást támogató közösségek erősítését szolgálják, illetve a körkörös gazdaság kialakításának aktív szereplőjévé fejlesztik a célcsoportokba tartozókat. Itt a 9 nyertes pályázó által elnyert összeg 283.000 és 600.000 forint között mozog.

A nyertes civil szervezetek által megrendezésre kerülő programok között lesz fenntarthatósági nap, öko-hét és természeti ünnepek szervezése, környezettudatos workshopok és családi napok, szelektív hulladék gyűjtés valamint pazarlást csökkentő és komposztálást népszerűsítő program, erdei séták, kézműves foglalkozások, méhészeti bemutató.

A kulturális sokszínűség erősítéséért kiírt pályázat fókuszában a helyi kultúra bemutatása, valamint a hagyományos és új kulturális értékek és tudások összekapcsolása van. Ez tükröződik a pályázat két komponensében, melyek a generációk közti tudáscsere és a kerületi kulturális szervezetek támogatása. A 9 nyertes civil szervezet egyenként 200.000 és 1.500.000 forint közötti támogatásban részesül.

A pályázat keretében megszervezésre kerülnek intergenerációs programsorozatok, művészeti foglalkozások, komolyzenei előadások, alkotóművészek koncertjei, táncművészeti program és népdalkör is.

A III. kerületben élő gyermekek és fiatalok szabadidejének hasznos és tartalmas eltöltésének elősegítésére is írtunk ki pályázatot: nyári szünidőben történő programok, nyári táborok megvalósítására igényelhettek támogatást a civil szervezetek. A 8 nyertes szervezet 200.000 illetve 4.425.000 forint közötti támogatásban részesült, melynek eredményeként több, mint 700 kerületi gyermek tudott kedvezményesen vagy ingyenesen táborozni idén nyáron. A tábort szervezők színes programokkal várták a gyerekeket: a kézműves foglalkozásoktól a kenuzáson, a judón és röplabdán át az erdőjárásig mindenki megtalálhatta a számára kedves elfoglaltságot.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság