Esernyős Kávézónk véradások rendszeres támogatójaként elismerő oklevelet kapott

Hírek
Közzétéve:

Egyetlen véradással akár három életet is megmenthetünk. Évente Magyarországon 250 ezren döntünk úgy, hogy így segítjük a rászoruló betegeket, és önzetlenül adjuk a vérünket számunkra ismeretlen embertársunknak. Ahhoz azonban, hogy a véradás biztonságos legyen a donorok számára, és a vér szigorú protokoll szerint eljusson végül a kiválasztott intézményhez, nagyon sok feltétel szükséges. Többek között az is, hogy legyen olyan megfelelő helyiség, ahol a véradás megtörténhet.

Így a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete minden évben díjazza azokat az intézményeket, amelyek az alapfeladataihoz tartozó tevékenységét – köztük a véradás szervezését – támogatják.

Önkormányzatunkkal együttműködésben az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Nonprofit Kft. számos alkalommal biztosított helyiséget az elmúlt évben is a Vöröskereszt véradási akcióihoz. Ezért az Esernyős a 2020-ban vállalt szerepéért elismerő oklevélben részesült.

A kávézó csapata nevében Halmai Róbert ügyvezető vette át az oklevelet, amelyet a járványhelyzet miatt a hagyományos ünnepség helyett szűkebb körben adott át Buncsik Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet igazgatója. Fodor Andrásné, a Vöröskereszt kerületi szervezője és Anheuer Tamás területi véradó szervező szintén gratulált az elismeréshez.

Köszönjük az Esernyős munkatársainak a támogatást, harmadik kerületi véradóinknak pedig az önzetlen segítséget. Idén is folytassuk, és adjunk minél többen vért, hiszen azzal életeket mentünk meg!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság