Esterházy Péter: Bevezetés a Rómaiba ‒ Plakátsorozat a Római Strandfürdő kerítésén

Hírek
Közzétéve:

Július 14-én lesz hét éve, hogy Esterházy Péter nincs közöttünk. Hiánya azóta fájdalmas és pótolhatatlan. Nem tehetünk többet mint, hogy a hálás utókorként időről időre megemlékezünk az ízig-vérig óbudai íróról, és köszönetet mondunk neki életművéért, amellyel valamennyiünket gazdagít.

Az idei évben Esterházy Péter április 14-i születésnapjának emlékére plakátok készültek, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. és a fővárosi Budapest 150 projekt összefogásával. A Bevezetés a Rómaiba című plakátsorozatot a nyár folyamán élőben a Római Strandfürdő kerítésén tudjuk megtekinteni és a rajtuk szereplő idézeteket elolvasni.

Óbudán időről időre megemlékezünk Esterházy Péterről, felelevenítjük hallatlanul gazdag munkásságának egy-egy epizódját. Így például 2020-ban, az író 70. születésnapján jelent meg az Esterházy-tematikájú Óbudai Anziksz kulturális folyóiratunk.

Majd 2021-ben kortárs magyar írókat kértünk meg, hogy osszák meg velünk kedvenc Esterházy-idézetüket, és az ezekből készített plakátok kerültek ki kerületszerte. A következő évben, 2022-ben pedig a Rómaifürdő Hév-megállót alakítottuk át EP-megállóvá.

És az idei tervek között szerepel még, hogy ősszel megnyílik az Óbudai Múzeum Budapest 150 programsorozaton belüli kiállítása, amely kerületi írók, költők óbudaiságát mutatja be. Köztük természetesen Esterházy Péter kitüntetett helyen szerepel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság