Ételt az Életért – meleg ebéd a nélkülözőknek

Hírek
Közzétéve:
ételosztás
2012. decemberi ételosztás

Különleges karácsonyi élelmiszercsomagokkal, friss meleg ebéddel, játékokkal és ruhaosztással segítik a nélkülözőket a Krisna-hívők. Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere idén is beáll az ételosztó pult mögé, ezzel népszerűsítve és segítve az önkéntesek munkáját. A tavalyi ételosztáson 600 adag ételt osztottak ki , idén az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 800 főt értesített és hívott meg.

A Krisna-hívők karácsonyi, országos akciói során mintegy 32 tonna élelmiszer és 6000 adag meleg ebéd talál gazdára országosan (33.000 egész hónapban), de lesz ruha- és játékosztás is a rászoruló családoknak. Nemcsak otthontalanok, hanem családosok, kisgyermekesek és nyugdíjasok is kérik ilyenkor a hívők segítségét, december hónapban az élelmiszer-csomagküldő szolgáltatás iránti igények is megtízszereződnek.

Nagyon sok családnak a téli közüzemi számlák fizetése, a tüzelő megvásárlása jelent nehézséget, máshol a téli óvodai- és iskolaszünet lehetetleníti el a családok boldogulását, hiszen a gyermekek az ünnepek közötti időszakban nem tudnak részt venni közétkeztetésben és ellátásukat, napi háromszori étkezésüket a szülőknek kell keservesen kigazdálkodniuk. A sorban állók között persze rengeteg a kisnyugdíjas valamint a tartós munkanélküli, illetve nem ritka a 4 vagy több gyermeket nevelő nagycsalád, egyedülálló anyuka sem. Karácsonyfáról, ajándékokról a legtöbben nem is álmodnak – tudható meg a segítséget kérő levelekből.

 Az országos élelmezési akció telefonos adományvonalon keresztül is támogatható.

Az Ételt az Életért munkatársai szívesen fogadják a lakosság segítségét is az élelmezési akciókhoz. A 13600-as Adhat Vonalon keresztül, a 33-as kódot tárcsázva hívásonként bruttó 250 Ft-tal, vagyis épp egy tál étel árával járulhatnak hozzá az akció sikerességéhez és bővítéséhez a jótevők.

Az adományozási akcióban részt vesz az Összefogás Óbudáért Egyesület is. Önkénteseik négy mázsa szaloncukrot és játékokat osztanak szét rászoruló családok részére.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság