Faápolási munkálatokat végzünk a kerület több pontján

Hírek
Közzétéve:

Legklímabarátabb kerületként számunkra kiemelten fontos természeti értékeink védelme, így a fáink megóvása, szakszerű ápolása is. A faápolás alapvető célja a fa életerejének megőrzése, a keletkezett sérülések kezelése, a természetes növekedési forma elősegítése, valamint a baleset- és életveszélyes helyzetek megelőzése.

Sajnálatos módon, sok esetben a szakszerűtlen kezelés a fa állapotára, növekedésére és élettartamára különösen rossz hatással van. Ezért kerületünkben faápoló szakemberek végzik ezen munkálatokat, hogy a fák egészségesek maradjanak és minél magasabb kort élhessenek meg.

Ehhez szükség van a fák szakszerű visszavágására, gallyazásra a megfelelő technika alkalmazásával. A fák ifjítása az élet- és vagyonbiztonság megóvásának kivételével, a vegetációs időszakon kívül, ősztől-tavaszig történik.

A leggyakrabban alkalmazott faápolási technikák:

  • Korona korrekció
  • Ritkítás, ifjítás
  • Parazita növények eltávolítása
  • Sebkezelés
  • Gallyazás
  • Koronabiztosítás

Többek között a Jendrassik utca 1. és 2. számnál korhadt és túltartott nyárfák, a Csobánka téren a parkolónál, a SPAR áruháznál és a Rendelőintézetnél szintén túltartott, korhadt nyárfák, a Sramli utcai sportpályánál, valamint a Nád utca és Hollós Korvin utca sarkán is nyárfák kerültek ifjításra.

Sajnos a gondos és szakszerű ápolás ellenére is előfordul, hogy – természetesen pótlás ellenében – egy fa kivágásra kerül, mivel az állapota miatt élet- és/vagy balesetveszélyessé válik. Legutóbb a Meggyesi Ferenc utcában volt szükség teljesen kiöregedett és beteg fák kivágására, mivel közvetlen életveszélyt jelentettek.

A közeljövőben a Bálint György utcában és a Torma Károly utcában kerül sor koros, félszáraz nyárfák, illetve egy korhadt platánfa ifjítására.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság