Fasorfenntartási munkálatokat fogunk végezni a Szentendrei út és a Pók utca kereszteződésénél

Hírek
Közzétéve:

A Pók utca-Szentendrei út kereszteződésénél lévő platán fákkal kapcsolatos fasorfenntartói beavatkozások és az ehhez szükséges forgalom irányítási tevékenységek egyeztetése céljából helyszíni egyeztetésre került sor. Az egyeztetésen részt vett Sas Ferenc az Önkormányzat fasor fenntartással foglakozó partnere, Koós László r. hadnagy a BRFK III. Ker. Rendőrkapitányság részéről és Rácz Ferenc főosztályvezető.

A munkaterület biztosítása céljából a munkálatok ideje alatt elengedhetetlen a Városfal utca Pók utcára vezető mintegy 150 m-es szakaszának teljes zárása az érintett napon 08:30-tól 15:00 óráig, valamint a Szentendrei út érintett szakaszának külső sávjának lezárására 08.30-tól 13:00 óráig.

A helyszíni egyeztetés során Sas Úr tételesen ismertette a kezelendő fák állapotát és az elvégzendő beavatkozásokat, melyek a következőek:

  • Az első vizsgált fa kb. 100 éves, a szilárdító szövete elszivacsosodott, balesetveszélyes, ezért a lombkorona könnyítése,  50 százalékban történő ifjítása szükséges.
  • A második vizsgált fa szilárdító szövete szintén elszivacsosodott, belül üreges, ezért 50 %-os koronaméret csökkentés szükséges a statikai állékonyság biztosításához.
  • A harmadik vizsgált fa viharsérült, koronája visszaszáradóban van a fát gombás megbetegedés támadta meg (apiognomónia). Statikai helyreállító gallyazása szükséges. A fáról korábban nagyobb átmérőjű ágak törtek le.
  • A negyedik vizsgált fa a gyökérnyaknál kikorhadt, nagymértékű geszt korhadás tapasztalható, az ott lévő vendéglátóipari egység felé húz a súlypontja teljes mértékben, ezért 50 százalékos korona könnyítés elengedhetetlen a statikai állékonyság megőrzése és a balesetveszély elkerülése miatt.
  • Az ötödik vizsgált fa a legegészségesebb, ennek szárazolása, valamint a sarjhajtások eltávolítása szükséges. Egyéb beavatkozás nem szükséges.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság