Fasorfenntartási munkálatokat végzünk pénteken a Szentendrei út és a Pók utca kereszteződésénél

Hírek
Közzétéve:

A Pók utca-Szentendrei út kereszteződésénél lévő platán fákkal kapcsolatos fasorfenntartói beavatkozások és az ehhez szükséges forgalom irányítási tevékenységek egyeztetése céljából helyszíni egyeztetésre került sor.

A munkaterület biztosítása céljából a munkálatok ideje alatt elengedhetetlen a Városfal utca Pók utcára vezető mintegy 150 m-es szakaszának teljes zárása az 05.19-én (péntek) 8 órától-15 óráig, valamint a Szentendrei út érintett szakaszának külső sávjának lezárására 8-tól 15 óráig. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

A helyszíni egyeztetés során ismertették a kezelendő fák állapotát és az elvégzendő beavatkozásokat, melyek a következőek:

  • Az első vizsgált fa kb. 100 éves, a szilárdító szövete elszivacsosodott, balesetveszélyes, ezért a lombkorona könnyítése,  50 százalékban történő ifjítása szükséges.
  • A második vizsgált fa szilárdító szövete szintén elszivacsosodott, belül üreges, ezért 50 %-os koronaméret csökkentés szükséges a statikai állékonyság biztosításához.
  • A harmadik vizsgált fa viharsérült, koronája visszaszáradóban van a fát gombás megbetegedés támadta meg (apiognomónia). Statikai helyreállító gallyazása szükséges. A fáról korábban nagyobb átmérőjű ágak törtek le.
  • A negyedik vizsgált fa a gyökérnyaknál kikorhadt, nagymértékű geszt korhadás tapasztalható, az ott lévő vendéglátóipari egység felé húz a súlypontja teljes mértékben, ezért 50 százalékos korona könnyítés elengedhetetlen a statikai állékonyság megőrzése és a balesetveszély elkerülése miatt.
  • Az ötödik vizsgált fa a legegészségesebb, ennek szárazolása, valamint a sarjhajtások eltávolítása szükséges. Egyéb beavatkozás nem szükséges.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság