Február 28-án újra lakossági fórumot rendeznek a Közösségi Költségvetés 2024 kapcsán

Hírek Kiemelt hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer 2020-ban az elsők között volt a fővárosban, ahol elindult a Közösségi Költségvetés kampánya, és az azóta eltelt időszakban igazi referenciaponttá vált a hasonló programok számára. Az idei már a harmadik év, amikor a javaslattételt a szakemberekkel való közvetlen diskurzus is segíti – ezen a héten Csillaghegyen várjuk Önöket.

 

Kényes forgalmi csomópontok rendbetétele? Zöldterületek fejlesztése? Madárles kiépítése? Netán egy új sószoba kialakítása? Mind a Közösségi Költségvetés „hatáskörébe” tartozó fejlesztések. Mégis meg kell vizsgálni, melyik, miképpen férhet bele egy ilyen programba, mind szakmai, mind financiális szempontokat figyelembe vételével. Hiszen a cél a rendelkezésre álló forrás – 10 körzetben összesen 100 millió forint – lehető leghatékonyabb, a közösség számára legtöbb hasznot hajtó módon való elköltése, ehhez pedig sok kritériumnak kell megfelelnie egy megvalósításra pályázó javaslatnak.

Az elképzelések mederbe terelésében, „finomhangolásában” nagy segítséget nyújt a workshopokon bemutatásra kerülő, a Transparency International Magyarország által külön erre a célra fejlesztett oktató kártyajáték, amelynek segítségével a fórum résztvevői lépésről lépésre végig tudják venni a szakemberekkel, hogy hogyan néz ki egy-egy projekt felépítése, az ötlet felvetésétől egészen a megvalósulásig bezárólag. Ráadásul játék közben a jelenlévők jobban megismerik egymás szempontjait is, így könnyebben találnak olyan megoldásokat, amelyek mindenki megelégedésére szolgálnak.

Az idei Közösségi Költségvetés következő workshopjára február 28-án, 17:00-19:00 között kerül sor, a Csillaghegyi Kulturális Központban (1039 Budapest, Mátyás király út 13–15.)

Az eddigi workshopok azt bizonyítják: kerületünk lakói örömmel veszik a szakemberekkel való személyes találkozást, és a beszélgetések révén számtalan remek javaslat került már a gyűjtődobozokba. Reméljük, ez így lesz ezúttal is – jöjjenek, tartsanak velünk, várjuk Önöket szeretettel!

 

A Közösségi Költségvetés 2024 további lakossági fórumainak időpontjai:

március 6. szerda –3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ (1033 Budapest, Pethe Ferenc tér 2.)

március 7. csütörtök – Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

(A program minden alkalommal 17:00 és 19:00 óra között tart.)

 

Bővebb információt az https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/ oldalon találhatnak.

 

A mi otthonunk, a mi döntésünk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság