Fedél nélkül, hóban-fagyban

Hírek
Közzétéve:

Kollégáink forró teát és hővédő fóliát vittek a szabadban éjszakázó hajléktalanoknak, melyet örömmel fogadtak. A közterület-felügyelők minden szolgálat alkalmával végigjárják azokat a helyszíneket, amelyek az általunk ismert szokásos tartózkodási helyeik, ezzel szeretnénk megelőzni, hogy kihűlés miatt senki ne kerüljön életveszélyes állapotba. Minden esetben felajánljuk számukra a melegedőben történő elhelyezés lehetőségét, feltalálási helyükről folyamatosan tájékoztatjuk a hajléktalan ellátó szervezeteket.

Az elmúlt napokban tapasztalható mínuszok miatt veszélyes lehet a szabad ég alatt tölteni az éjszakát, hiszen ebben a hidegben nagyon gyorsan kihűlhet az ember. A téli időszak egyébként is fokozott veszélyt jelent az utcán élő hajléktalan személyek számára, ezért az éjszakai szolgálatot ellátó közterület-felügyelők visszatérően ellenőrzik a hajléktalanok által előszeretettel látogatott illetve lakott helyeket, illetve a térfigyelő szolgálatot ellátó kollégák a kamerákon keresztül is figyelemmel kísérik a hajléktalan embereket, hogy megelőzzék a testi épségüket és életüket veszélyeztető helyzetek kialakulását.

Kérjük, hogy aki utcán fekvő embert lát, ne menjen el mellette szótlanul, hívja a közterület-felügyelet diszpécserét (06-1/453-2618), aki a helyszín pontos ismeretében segítséget küld.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság