Felelős gazdi-kampányt indított a közterület-felügyelet

Hírek
Közzétéve:

Jelenetős számú panasz érkezett a közelmúltban kerületi lakosoktól a közterület-felügyelethez. A bejelentések elsősorban a kutyák nem kellően biztonságos sétáltatására és az ürülék eltakarításának hiányára hívták fel a figyelmet.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a lehető leggyorsabban kíván reagálni a lakosok panaszaira, ezért az Állatmentés Óbuda civil csoport és a Polgárőrség bevonásával külön akciócsoportot hoztak létre a környéken sétáltatott állatok ellenőrzésére és a felelős ebtartás szabályainak minél szélesebb körben való megismertetésére.

A járőrszolgálat ezentúl rendszeresen ellenőrzi a kötelező bőr alá ültetett chip, és az előírt oltások meglétét, továbbá tájékoztat a pórázhasználat szabályairól és felhívja a figyelmet a megfelelő számú ürülékgyűjtő tasakról való gondoskodásra.

Fotók: Benkő Vivien Cher

A tegnapi napon lezajlott járőrözés során a kerület több pontján közel 50 kutyát ellenőriztek a felügyelet munkatársai. A tapasztalat azt mutatja, hogy míg az ebekben lévő chipek néhány kivételtől eltekintve megtalálhatóak, addig a rajtuk lévő adatok gyakran elavultak, vagy hiányosak. Az akció keretében egyelőre nem a bírságolás, hanem a figyelemfelhívás a cél. Azokat a felelős gazdikat, akiknél mindent rendben találnak, kisebb ajándékkal is jutalmazzák.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság