Felfüggesztették az idősek vásárlási sávját, mától újra időkorlát nélkül vásárolhat bárki

Hírek
Közzétéve:

A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben.

Szombattól időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. Az idősek vásárlási sávjának felfüggesztését a hazai kereskedelmi szervezetek kezdeményezték az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltság csökkentése érdekében.

A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.

Arra azonban felhívják a figyelmet a koronavirus.gov.hu oldalon, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése, illetve a járványügyi szabályok betartása. Az időseket arra kérik, hogy ha tehetik, inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, kerüljék a zsúfolt üzleteket.

Az idősek vásárlási sávját november 24-től vezették be újra  a járvány lassítását és az idősek védelmét szolgáló lépésként. Ennek értelmében hétköznapokon 9 és 11, hétvégén pedig 8 és 10 óra között csak 65 éven felüliek vásárolhatnak az élelmiszerboltokban, drogériákban és patikákban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság