Felhívás a 2022-es Bem József-díj adományozására

Hírek
Közzétéve:

Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete és Varsó Bemowo kerületének Képviselő-testülete 2010-ben közösen alapította meg a Bem József-díjat, amelynek odaítélését és átadását rendelet szabályozza.

„A Díj adományozható annak a kiemelkedő tevékenységet kifejtő természetes személynek, jogi személynek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságnak, aki (amely) Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és Varsó Bemowo kerülete közötti együttműködés elmélyítéséhez, fejlesztéséhez kimagasló teljesítményével hozzájárult, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok és barátság elmélyítése érdekében kiemelkedő munkát végzett.”

A díj különösen a tudomány és oktatás, kultúra, sport és turisztika, gazdasági kezdeményezés, közélet területein végzett tevékenységért ítélhető oda.

A Bem József-díj évente adományozható lengyel részről egy és magyar részről egy fő/csoport részére.

A magyar díjazott személyére 2021. november 30-ig írásban – a mellékelt formanyomtatvány kitöltésével – tehet indítványt: a polgármester, legalább 5 települési képviselő, az önkormányzat területén működő társadalmi szervezet és az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, legalább 50 nagykorú állampolgár.

A magyar díjazott kilétéről a Bem József Díj Kuratóriumának javaslata alapján Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete dönt 2022. január 31-ig, az adományozás indokait is tartalmazó határozatban.

A díj előreláthatólag Bem József születésnapján, márciusban kerül átadásra, amellyel kisplasztika és oklevél jár.

A magyar díjazott kilétére tett javaslatokat – azaz a kitöltött formanyomtatványt – zárt borítékban, a Polgármesteri Hivatal címére (Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1033 Budapest, Fő tér 3. II. em. 22.) postai úton kérjük benyújtani „Javaslat Bem József-díj adományozására” megjelöléssel, 2021. november 30-ig.

(A benyújtási határidő a postára adás dátumát jelenti. A formanyomtatvány ide kattintva tölthető le.)

Bővebb információ:

Tel.: + 36 1 437 88 82, e-mail: deri.krisztina@obuda.hu

A díjhoz kapcsolódó adatkezelési tájékoztató itt érhető el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság